Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

Krijesnica obnovila stan za smještaj roditelja čija su djeca na liječenju u Zagrebu

16712020_1565391333475497_3733632973362217529_nRoditelji čija se djeca liječe od malignih bolesti u Zagrebu vratili su se u novoobnovljeni roditeljski stan na Sv. Duhu. Udruga Krijesnica raspolaže s tri stana za smještaj roditelja od kojih su dva u vlasništvu Grada Zagreba, a najam trećega financijski podupire Rotary klub Zagreb – Donji grad. Krijesnica u stanovima trenutno osigurava smještaj za 7 obitelji, a stanovi su popunjeni 365 dana u godini, stoji u priopćenju udruge koje prenosimo u cjelosti.

Krijesnica s dva gradska stana raspolaže od 2000. godine, a posljednje obnavljanje stana na Sv. Duhu bilo je prije više od 5 godina. Uz pomoć Grada Zagreba, ELI LILLY (SUISSE) S.A. Predstavništvo u RH, Sava sport d.o.o., JANAF-a, zaposlenika Erste banke, volontera Kršćanske adventističke crkve Hrvatska konferencija i volontera udruge Krijesnica obnovljene su kuhinja i kupaonica, obnovljeni su podovi i zidovi te je stan opremljen novim namještajem i potrepštinama.

Svjedočili smo još jednom lijepom primjeru nesebične suradnje javnog sektora, volontera, tvrtki i privatnih donatora u provedbi projekta uređenja stana za obitelji suočene s malignom bolešću. Želimo da ovaj pozitivan pristup i energija prate korisnike našeg stana za vrijeme njihovog boravka u njemu ali i dalje.

„Stan je novouređen, obojan, renovirana kupaonica, imamo sav novi namještaj. Nama ovaj stan puno znači jer nismo iz Zagreba. Pošto nam je ovaj stan sada i drugi dom i sve je u njemu novo, ugodnije je i ljepše živjeti.“ – izjavila je majka Draga.

Maligna bolest u dječjoj dobi liječi se u prosjeku godinu dana, a nerijetko i 2-3 godine. U Zagrebu se nalazi Referentni centar za solidne tumore i Referentni centar za limfome i leukemije gdje se liječi većina djece oboljele od malignih bolesti te su često članovi obitelji razdvojeni. U ovoj izuzetno izazovnoj životnoj situaciji dijete i roditelji su izdvojeni iz sigurnog mjesta svog doma.

Otkako raspolaže stanovima, Krijesnica je tijekom 15 godina osigurala smještaj za više od 200 obitelji. Obitelji smještene u stanovima borave do kraja liječenja ma koliko dugo ono trajalo. Troškove režija osigurava udruga Krijesnica kroz donacije na žiro račun otvoren u Zagrebačkoj banci HR21 2360000 1500131085.

Više o Krijesnici www.krijesnica.hr, www.facebook.com, www.youtube.com