Aktivizam, Nekategorizirano

Krijesnica premijerno predstavlja dokumentarni film o palijativnoj skrbi “Budi uz mene”

FOTO: Krijesnica

Udruga Krijesnica u petak, 7. srpnja 2023. godine od 19:00 do 21:30 sati u Kaptol Boutique Cinema, na adresi Nova Ves 17 u Zagrebu, održat će premijeru dokumentarnog filma o palijativnoj skrbi “BUDI UZ MENE” koji kroz medicinsku, korisničku, njegovateljsku i volontersku prizmu nastoji približiti ovu važnu problematiku širem auditoriju.

Palijativna skrb prikazana je u filmu kroz perspektive dionika koji su aktivno uključeni u pružanje skrbi s ciljem osvješćivanja i senzibilizacije javnosti, te prikaza nekoliko ključnih elemenata palijativne skrbi poput holističkog pristupa u pružanju skrbi, uključenosti obitelji i značajne uloge civilnog društva i volontera u osiguravanju adekvatne podrške.

Film je snimljen u sklopu projekta Zdravstveni opservatorij pod vodstvom Krijesnice – udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Redateljica filma je Irena Škorić. Trailer filma možete pogledati na web stranici Zdravstvenog opservatorija.

Nakon projekcije filma, bit će prilike za raspravu i komentare iz publike, kao i za predstavljanje javnopolitičkih smjernica o razvoju pedijatrijske palijativne skrbi u Hrvatskoj koje će predstaviti prof. soc. ped. Gordana Šimunković s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

………………………………..
Premijera dokumentarnog filma “Budi uz mene” organizira se u okviru projekta Zdravstveni opservatorij koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

 

Izvor: Udruga Krijesnica