Aktivizam, Nekategorizirano

Kružna ekonomija "milo za drago" – 30. 4. u Maksimiru

Izvor i ilustracija: milozadrago.hr
Izvor i ilustracija: milozadrago.hr

Udruga Hrvatska permakultura u suradnji s Centrom za Kulturu i Informacije Maksimir u subotu 30. travnja od 10 do13 sati održava drugi od tri događaja u sklopu građanske akcije “milo za drago” u Maksimiru. Ovaj put prateće radionice su na temu uzgoja hrane u gradu – “posadi sam”.
Program:
10:00 – 13:00 Sajam razmjene
Donesite stvari koje vam više ne trebaju* i razmijenite za nešto drugo. U obzir dolazi sve što se može lako odnijeti: knjige, igračke, odjeća, kućanski predmeti…
*Molimo da sve stvari budu u dobrom stanju i čiste. Maksimalno 15 stvari po osobi.
10:00 – 11:15 Radionica kućnog kompostiranja
Pokazat ćemo kako izraditi jednostavan komposter za korištenje u stanu ili u dvorištu i kako korisno upotrijebiti otpatke od voća i povrća za proizvodnju kvalitetnog komposta za sadnju. Rješenje za biootpad na mjestu nastanka!
11:30 – 12:45 Radionica sadnje u stanu i na balkonu za početnike
Povrće i začinsko bilje mogu se uzgajati i na najmanjim prostorima, jedini uvjet je da ima par sati sunčevog svjetla dnevno. Na radionici ćemo saditi začinsko bilje i papričice raznih vrsta koje ćemo podijeliti sudionicima razmjene i Školskoj zadruzi Naš Jordanovac.
12:45 Tombola
Ukoliko donesete svoje stvari na razmjenu, imate priliku na tomboli osvojiti vrijednu torbu s maskotom “milo za drago”, izrađenoj u Socijalnoj zadruzi Humana Nova. Torbe također dobijaju svi koji podijele svoja znanja i vještine ili volontiraju na događaju.
“Milo za drago” je tranzicijska inicijativa – dio pokreta koji inspirira i organizira prijelaz, odnosno tranziciju iz neodrživog u održivi način življenja na lokalnoj razini. Potičemo susjedstvo na zadovoljenje dijela životnih potreba bez novca i pozivamo sugrađane na volontiranje u zajednici i samoorganizaciju.
Sudjelovanje je besplatno i nisu potrebne prijave. Program održava se se u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18.
Preuzeto sa stranice: www.milozadrago.hr