Aktualno, Nekategorizirano

Kvartovska razmjena u Travnom: tribina i radionica

Izvor i ilustracija: Parkticipacija
Izvor i ilustracija: Parkticipacija

Parkticipacija, udruga za urbanu permakulturu poziva sve zainteresirane na predavanja i radionice o kvartovskoj razmjeni bez novca koje će se ovaj tjedan održati u Kulturnom centru Travno (KUC Travno), Božidara Magovca 17, u Zagrebu.
U četvrtak, 12. svibnja 2016. od 19 do 20 sati u KUC-u Travno održat će se tribina Solidarno za Travno! na kojoj će posjetitelji moći saznati više o praksama razmjene bez novca u lokalnim zajednicama te raspravljati o mogućnostima pokretanja budućih građanskih akcija razmjene i solidarnosti u četvrtima.

U subotu, 14. svibnja 2016. od 10 do 12 sati Parkticipacija će u KUC-u Travno održati radionicu izrade ormarića za razmjenu. U duhu uradi-sam kulture, sudionici radionice će svladati praktične vještine koje će moći primijeniti na vlastite uradi-sam projekte. Nakon radionice, ormarić za razmjenu će biti smješten pred Kulturnim centrom Travno na platou Mamutice do kraja lipnja, uz poziv stanovnicima Travnog i susjednih četvrti da se uključe u aktivnosti razmjene igračaka, odjeće, knjiga i drugih korisnih predmeta.
Događanja o ekonomiji solidarnosti i kvartovske razmjene pružit će primjere dobre prakse lokalne samoorganizacije zajednica koji na kreativne načine jačaju ekonomsku otpornost, podižu kvalitetu života u zajednici i pozitivno utječu na urbanu održivost kroz smanjenje nastanka otpada i bacanja neželjenih predmeta. Kvartovska razmjena bez novca predstavlja inovativni model lokalne ekonomije koji kroz solidarnost, suradnju i korištenje postojećih potencijala u zajednici osigurava svima ravnopravan pristup hrani, uslugama, vještinama i znanjima, bez obzira na materijalne prilike pojedinaca.
Ulaz na sva događanja je slobodan.

Više informacija i izravne poveznice na najavu: www.facebook.com