Aktualno, Nekategorizirano

U Travnom tribina i radionica na temu urbanog vrtlarenja

Travno i Zagreb već su pokazali da žele vrtlariti u svojim četvrtima.
Travno i Zagreb već su pokazali da žele vrtlariti u svojim četvrtima.

U četvrtak, 14. travnja 2016. od 19 do 20 sati u KUC-u Travno održat će se tribina pod nazivom Hrana, a ne beton! na kojoj će stanovnici Travnog i svi zainteresirani moći saznati više o prednostima lokalne proizvodnje hrane u urbanim sredinama te razgovarati o mogućnostima za uzgoj vlastitog voća i povrća u Zagrebu.

U subotu, 16. travnja 2016. od 10 do 12 sati Parkticipacija će u KUC-u Travno održati radionicu izrade povišene gredice za povrće uz sadnju povrtnih kultura. Radionica će uključiti izradu samonavodnjavajuće gredice koja je naročito pogodna za uzgoj hrane u urbanim sredinama, odnosno u zajedničkim vrtovima, na balkonima ili terasama. Nakon radionice, gredica s povrćem će biti smještena pred Kulturnim centrom Travno na platou Mamutice do kraja lipnja, uz poziv stanovnicima Travnog da se uključe u aktivnosti vrtlarenja i preuzmu brigu o zajedničkoj gredici.

Uzgoj organske hrane u gradovima osigurava nam zdravu, svježu i pristupačnu hranu, te ujedno smanjuje ekološki otisak proizvodnje hrane. Travno i Zagreb već su pokazali da žele vrtlariti u svojim četvrtima, a ovim predavanjem, radionicom i uspostavom zajedničkog povrtnjaka na platou najveće zagrebačke zgrade, Parkticipacija želi pružiti priliku stanovnicima Travnog i svim zainteresiranim Zagrepčanima da se uključe u urbano vrtlarenje i rasprave na koji način se lokalno organizirati i zajedničkim kvartovskim akcijama doprinijeti urbanoj održivosti i kvaliteti života u četvrti i gradu.
Ulaz na sva događanja je slobodan.