Aktualno, Nekategorizirano

Na novoj Močvarnoj auri dolazak ljeta obilježit će se radionicama

Klub Močvara organizira novo izdanje Močvarne aure koje će se održati u sklopu svježeg programa pod nazivom Močvarni dnevni boravak. U nedjelju, 21. lipnja s početkom u 13 sati sprema se radionica kuhanja lokalne sezonske kuhinje, radionica kompostiranja i vrtlarenja u stanu te radionica cirkuskih disciplina. Ulaz na sve radionice je besplatan, a program će na zabavan način zaokružiti kviz o ljetu i ljetnim aktivnostima.

Ljeto je razdoblje tijekom kojega nam je teško vrijeme provoditi unutar vruće kuhinje. Stoga će program u 13 sati započeti radionicom kuhanja na kojoj će polaznici naučiti pripremiti brzinska jela prikladna za nošenje na posao ili u školu – polpete i ćevape od žitarica i povrća, te hladne salate i umake. Radionicu će voditi Ana Stuparić iz udruge Avokado.

Nakon pripremljenih jela program se nastavlja u 15 sati radionicom vrtlarenja i kompostiranja u stanu koju će voditi Mariana Vidmar iz Centra za zaštitu životinja i prirode Key. Radionica će ukazati važnost odvajanja otpada, naučiti polaznike kako uzgajati biljke unutar kućnih uvjeta, te pokazati kako prenamijeniti štetan plastični otpad u nešto kućanstvu korisno.

Osim kuhanja, kućnog uzgajanja biljaka i odgovornog ophođenja prema otpadu, u 16 sati polaznici će se moći priključiti i radionici cirkuskih disciplina. Cirkuski izvedbeni kolektiv Tricycle Trauma vodit će nove i stare avanturiste kroz stručno osposobljavanje za zračni napad na ljetne avanture.

Uz navedene radionice, priprema se i kviz o ljetu i ljetnim aktivnostima koji će započeti u 17 sati te čiji će pobjednik osvojiti nagradu. Tijekom cijeloga programa mlađe će se generacije moći zabavljati u dječjem kutku uz brojne kreativne aktivnosti, te manju radionicu izrade pojilica od plastičnog otpada.

Vođeno mišlju da je nečiji otpad tuđe blago, na događaju će biti postavljen i kutak razmjene gdje će posjetitelji moći ostaviti stvari koje im više ne trebaju i koje žele pokloniti, a također i besplatno uzeti stvari koje su im potrebne, a koje se već nalaze u kutku razmjene.

Sve su radionice besplatne, ali je broj sudionika ograničen. Stoga su prijave potrebne na: udruga.avokado@gmail.com.

Facebook događaj