Hrvatska, Nekategorizirano

Lika: Za programe udruga 2,4 milijuna kuna

 Ličko-senjska županija ove je godine za financiranje programa svojih udruga planirala izdvojiti nešto više od 2,4 milijuna kuna. Ta će sredstva udrugama dodijeliti na javnim natječajima, odnosno pozivima čiji je okvirni datum raspisivanja objavljen na mrežnoj stranici županije, prenosi Hina.

Slijedom tog okvira već u ponedjeljak trebali bi biti raspisani javni pozivi za financiranje programskih aktivnosti udruga iz zdravstva i socijalne skrbi, potom programa udruga proizašlih iz Domovinskog rata, programa javnih potreba u kulturi te institucionalne podrške udrugama registriranim u Županiji ukupno vrijedni 640 tisuća kuna.

U drugom kvartalu godine županija će raspisati javne pozive za dodjelu potpora u poljoprivredi i za korištenje sredstava za unaprjeđenje lovstva zajedno vrijedne gotovo 800 tisuća kuna, a u trećem milijun kuna vrijedan poziv za korištenje sredstava za sufinanciranje unaprjeđenja pomorskog dobra. Županija, naime, osim kontinentalnog, odnosno gorskog dijela, ima i svoj primorski dio, Velebitsko primorje te sjeverni dio otoka Paga.