Aktualno, Nekategorizirano

Mario Kovač: Metamorfoze iliti pretvorbe

U srijedu, 29. travnja 2020. u 20 sati na Facebook stranici Kluba kulture predstavljamo novu zbirku poezije Marija Kovača pod nazivom “Metamorfoze iliti pretvorbe”.

Mario Kovač je poznati kazališni i filmski redatelj. Kao redatelj, glumac, skladatelj, scenograf ili dramaturg sudjelovao je u stvaranju čitavog niza amaterskih predstava i performansa, a djeluje i kao dramski pedagog te voditelj brojnih dramskih radionica.

Nakon objavljene prve zbirke poezije “Jesmo li se za to borili?” koja izlazi 2007. godine, Mario Kovač nije napustio lirsku metriku, već polako i spontano u formi pjesama bilježi metamorfoze odnosno pretvorbe kroz koje, usporedno ili nasuprot društvu koje ga okružuje, prolazi tijekom proteklih 13 godina te ih okuplja u istoimenoj zbirci “Metamorfoze iliti pretvorbe” u izdanju izdavačke kuće Što čitaš?. Riječ je o izdavačkoj i alternativnoj knjižari-antikvarijatu u centru Zagreba, poznatoj svim ljubiteljima anarhističke i underground literature, koja prema riječima pokretača objavljuje “neke drugačije knjige” na tragu promišljanja aktualnih društvenih pitanja i mogućih promjena.

Stream na Facebook stranici Kluba kulture:
https://www.facebook.com/kzklubkulture/