Aktualno, Nekategorizirano

Međunarodni festival „Zemlja bez granica“ u Osijeku od 31. kolovoza do 3. rujna

Osječka udruga “Breza” od 31. kolovoza do 3. rujna u Osijeku organizira Međunarodni festival „Zemlja bez granica“, a radi se o najvećem obiteljskom festivalu u županiji na kojemu ove godine sudjeluju i gosti iz osam zemalja, izvijestili u u četvrtak organizatori.

Voditeljica Festivala i predsjednica Udruge Breza Suzana Vargović kazala je na konferenciji za novinare kako je program festivala bogat i intenzivan, s preko 35 radionica namijenjenih djeci od 3. godine života do umirovljenika.

Ističe kako ovogodišnji festival nosi naziv „Zemlja ZA“ i posvećen je igri u prirodi i poticanju boravka na otvorenom i kreativnosti kod djece u raznim sferama. Vargović podsjeća da je 2022. godina Europska godina mladih, tako da su u program uključili veliki broj mladih, puno volontera i programa namijenjenih srednjoškolcima, ali i starijima. EU je ovu godinu proglasila i godinom zelenih gradova, a kako je Osijek grad s mnoštvom parkova i perivoja imat ćemo radionice i programe koji to pokazuju i obogaćuju, dodala je.

Također je istaknula da će ovogodišnja Zemlja bez granica biti posebna i po tome što će imati edukativan karakter za odgajatelje, pedagoške djelatnike koji će se osnaživati za rad s ranjivim skupinama.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Festivala je Osječko-baranjska županija, dok je Grad Osijek partner organizator.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ivana Stanić, kazala je kako Festival okuplja sve dobne skupine, a da se kroz kroz sinergiju kulturološkog, edukativnog i kreativnog sadržaja postižu viši ciljeve a to je podizanje kvalitete života u županiji.

Osječka dogradonačelnica Jasenka Crnković rekla je da organizatorima pomažu ne samo tehnički i logistički, da je iz gradskog proračuna osigurano 100 tisuća kuna kako bi ta manifestacija, nakon dvije pandemijske godine, ponovno zaživjela u Osijeku. (Hina)