Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

Mladi, darujte svoje vrijeme za dobra djela

viro2_crProjekt „Darujmo vrijeme za dobra djela“ Gradskog društva Crvenog križa Virovitica provodit će se dvije godine, a započet će početkom rujna. Cilj projekta je osnivanje klubova volontera u školama partnerima i samom nositelju projekta – GD Crvenog križa Virovitica.

– Projektom je obuhvaćeno sedam osnovnih, tri srednje škole i Đački dom. Kroz projektne aktivnosti promovirat će se volonterstvo mladih – ističe Željka Grahovac, ravnateljica GD Crvenog križa Virovitica.

Dodaje kako će se projekt obuhvatiti tri osnovne volonterske aktivnosti – pomoć starijim osobama kroz druženje u dnevnom boravku, prikupljanje namirnica za socijalnu samoposlugu i pomoć učenicima koji slabije uče. Sve će se aktivnosti provoditi kroz novoosnovane klubove volontera.

– Projektom planiramo pokrenuti volonterski rad s mladima u osnovnim i srednjim školama. Naime, u rad Socijalne samoposluge uključeni su volonteri srednjih godina, tako da projektom „Darujmo vrijeme za dobra djela“ želimo promovirati volontiranje među mladima – napominje ravnateljica Grahovac, dodajući kako se nada da će odaziv mladih, budućih volontera, biti dobar.

Vrijednost ovog projekta je 992.578,24 kune, a sufinancira ga EU iz Europskog socijalnog fonda.

Zorica Perić