Aktualno, Nekategorizirano

Mladi na mreži: Održana radionica „Osnove fotografije za mobilne uređaje“

Fotografija nastala u okviru projekta

Pregledom radova koji su u sklopu dvodnevne online radionice „Osnove fotografije za mobilne uređaje“ napravile učenice Srednje škole „Zvane Črnja“ Rovinj, završila je u utorak (14. prosinca) još jedna aktivnost koju pulska Udruga za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij organizira u sklopu projekta Mladi na mreži. Predavač i mentor, profesionalni fotograf Đani Celija, komentirao je fotografije te dao učenicama pohvale ili savjete kako drugi put, u sličnim situacijama, dobiti kvalitetniji rezultat. Radionica je pružila temeljna znanja za izradu kvalitetne fotografije koja ima svoju priču te se sastojala od video lekcije/tutoriala i mentoriranja. Kao i do sada, Celija je bio na raspolaganju polaznicama za savjetodavnu pomoć i putem maila.

Tijekom jeseni projekt Mladi na mreži provodio se još u Gimnaziji Pula, Tehničkoj školi Pula, Srednjoj školi Buzet i Srednjoj školi „Vladimir Gortan“ Buje. Održane su radionice „Digitalni vokabular – osnove izrade GIF animacija, stickera i emojija“, „Remiksiranje glazbe u Fruity Loopsu“, „Snimanje i editiranje videa za TikTok“, „Digitalni DJ-ing – uvod za rad na PC aplikacijama“ i „Uvod u digitalni marketing“. Radionice će se nastaviti održavati nakon zimskih praznika, a predstoji još održavanje predavanja o medijskoj pismenosti i medijskim kompetencijama te natječaji i online izložbe za mlade – za GIF animacije, stickere i emojije, glazbeni spot na TikToku, Instagram fotografiju i društveno odgovoran marketing. Mladi koji se bave Dj-ingom moći će se pak predstaviti putem livestreaminga na Facebooku.

Projekt “Mladi na mreži” provodi se od lipnja 2021. do lipnja 2022. godine te će u tom vremenskom periodu 200 mladih biti motivirano za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim projektima i educirano za online sadržaje koji ih zanimaju. Osim toga, pružena će im biti sva stručna, tehnička i mentorska podrška za razvoj participativnih umjetničkih projekata.

Vrijednost projekta je 463.988,06 kuna, od čega iznos od 394.389,85 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je iznos od 69.598,21 kuna (15 %) sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.