Aktualno, Nekategorizirano

Projekt ‘Mladi na mreži’ nastavlja s tjednim aktivnostima

Online edukacijom „Remiksiranje glazbe u Fruity Loopsu“ uz popratno mentorstvo nastavlja se ovog tjedna provedba projekta „Mladi na mreži“ pulske Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij. U Srednjoj školi Buzet održan je 6. prosinca prvi dio radionice tijekom kojega su učenice pogledale obje video lekcije/tutoriale te imale mogućnost dobiti odgovore na pitanja ili dodatna pojašnjenja od mentora Denisa Goldina, glazbenika, DJ-ja, glazbenog pedagoga i producenta. Na radionici će se one upoznati s radom alata za glazbenu produkciju, softvera Fruity Loops, i naučiti kako započeti s glazbenom produkcijom, tj. stvaranjem vlastite pjesme, te kako remiksirati i napraviti obradu neke pjesme.

U Srednjoj školi „Vladimir Gortan“ Buje 7. prosinca bit će održan drugi dio mentoriranja za online edukaciju „Snimanje i editiranje videa za TikTok (online platforme)“. Nakon odgledanih video lekcija/tutoriala Darija Marčaca putem kojih su naučili kako postati TikTokeri, kreirati priču i izraditi video, polaznici/ce su dobili/le zadaću napraviti vlastiti video nadahnut omiljenim dijelom dana. Na ovom drugom dijelu mentorstva bit će pogledani i komentirani realizirani radovi te dane upute za eventualnu doradu.

Dan kasnije, 8. prosinca, u Srednjoj školi „Zvane Črnja“ Rovinj počet će online edukacija „Osnove fotografije za mobilne uređaje“. Učenici/ce će pogledati obje video lekcije/tutoriale, nakon čega će im za pitanja i komentare na raspolaganju biti mentor, profesionalni fotograf Đani Celija, koji će im ujedno dati zadatke za rad kod kuće. Zahvaljujući tutorialima polaznici/ce će steći temeljna znanja i naučiti kako napraviti kvalitetnu fotografiju koja ima svoju priču.

Ovotjedne projektne aktivnosti završit će 9. prosinca drugim dijelom online edukacije „Remiksiranje glazbe u Fruity Loopsu“ u Srednjoj školi Buzet. Ovaj će termin biti u znaku praktičnog rada učenica u grupama uz mentorsku pomoć Denisa Goldina.

Sve online edukacije sastoje se od dvije video lekcije/tutoriala i mentorskog dijela na kojemu se produbljuje znanja, odgovara na pitanja polaznika/ca i održava praktični dio, odnosno razrađuju ideje za radove ili komentiraju realizirana učenička djela. Radionice su dvodnevne, a osim u navedenim školama održavaju se još i u Tehničkoj školi Pula te Gimnaziji Pula.

Uz navedene projekt još uključuje online edukacije „Digitalni vokabular – osnove izrade GIF animacija, stickera i emojija“, „Digitalni DJ-ing – uvod za rad na PC aplikacijama“ i „Uvod u digitalni marketing“, predavanja u obliku video lekcija o Gig ekonomiji, Fake newsu i Medijskoj pismenosti i medijskim kompetencijama, te natječaje koji se nadovezuju na online edukacije.

Projekt “Mladi na mreži” provodi se od lipnja 2021. do lipnja 2022. godine te će u tom vremenskom periodu 200 mladih biti motivirano za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim projektima i educirano za online sadržaje koji ih zanimaju. Osim toga, pružena će im biti sva stručna, tehnička i mentorska podrška za razvoj participativnih umjetničkih projekata.

Vrijednost projekta je 463.988,06 kuna, od čega iznos od 394.389,85 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je iznos od 69.598,21 kuna (15 %) sufinanciran iz Državnog proračuna

Sadržaj dopisa isključiva je odgovornost Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij.