Aktualno, Nekategorizirano

Močvara organizira prijenos uživo predstave i radionice „Plastika fantastika“

Program kluba Močvara „Močvarni dnevni boravak“ u svom prvom, i to online izdanju, organizira prijenos uživo predstave „Plastika fantastika“ s popratnom radionicu izrade pernice od plastičnih vrećica u izvedbi kolektiva Igralke u utorak 5. svibnja u 17:30 putem Facebook stranice Močvarnog dnevnog boravka: facebook.com/mochvarnidnevniboravak/

„Plastika fantastika“ je kazališni crtić s elementima fantastike, te edukativna i interaktivna predstava namijenjena kasnom predškolskom i ranom osnovnoškolskom uzrastu koja vas vodi na veliko putovanje u kojem kroz multimedijalnu kazališnu igru i ručni rad, otkrivate načine kreativnog i zabavnog (ponovnog) korištenja plastičnog otpada.

Nakon predstave, program nastavlja s radionicom izrade pernice od plastičnih vrećica. Tanja Blašković (Imagine Plastic i Ri:Use centar Rijeka) kao voditeljica i superjunakinje Sendi Bakotić, Anja Sabol i Vanda Velagić pomažu djeci da ispeglaju vrećice u pernicu da bi se pružio primjer kako nešto što može biti opasno za naš planet, može ponovno postati korisno ako se drugačije upotrijebi.

Time kazališni crtić „Plastika fantastika“ uči o uzrocima i posljedicama neodgovornog korištenja plastičnog otpada, a radionica pruža konkretan primjer kako možemo postupiti drugačije – više ekološki i kreativno.

Predstavu su sufinancirali Odjel za kulturu Grada Rijeke i Primorsko-goranska županija. Režiju potpisuje Alisa Debelić, a voditeljica radionice Tanja Blašković kostimografiju, scenografiju i rekvizite.