Aktualno, Nekategorizirano

Moje, tvoje, naše: Jadran

Pod naslovom „Jadran“, petnaesto izdanje manifestacije Moje, tvoje, naše održat će se od 13. do 15. veljače u Filodrammatici, uz izložbeni i diskurzivni program.

Na izložbi Tvoj, moj, naš Jadran u Galeriji Filodrammatica, koja će se otvoriti u četvrtak 13. veljače, predstavit će se projekt “Jadranska magistrala” nagrađivanog istraživačkog dvojca Damira Gamulina i Antuna Sevšenka, te projekti “Život nakon turizma” i “Posljednji mediteranski skiper” dizajnera Ivice Mitrovića i Olega Šurana. Izložba ostaje otvorena do 28. veljače.

U diskurzivnom dijelu koji će se održati u velikoj dvorani Filodrammatice u petak 14. veljače od 17 sati i u subotu 15. veljače od 12 sati, sudjelovat će znanstvenici Igor Ružić (Zavod za hidrotehniku i geotehniku, Građevinski Fakultet Rijeka) i Neven Cukrov (Institut Ruđer Bošković, Zavod za istraživanje mora i okoliša), znanstvenica Jelena Basta (predsjednica Instituta Plavi svijet/ Blue World Institute), sociolozi Mirko Petrić i Sven Marcelić, sociologinja Inga Tomić-Koludrović, umjetnica Katerina Duda, i arhitekti Mirjana Veljačić i Dinko Peračić (Platforma 9,81) .

Prezentacije i razgovori vodit će se oko četiri teme:
+ društvene transormacije jadranske regije
+ utjecaj čovjeka na Jadran
+ utjecaj promjene klime i okoliša na Jadran
+ Jadran i turizam

Ulaz na sve programe je slobodan.

VIŠE INFORMACIJA NA http://drugo-more.hr/moje-tvoje-nase-2020/