Aktualno, Nekategorizirano

Na terasi kluba Močvara tribina “Rani radovi”

U skladu sa situacijom, a u sklopu programa Književnost u Močvari, uz mjere opreza nastavlja se tribina pod nazivom “Rani radovi”. Iduća će se održati na terasi kluba Močvara u srijedu, 8. srpnja u 20:30. Ulaz je besplatan, a mjesta možete rezervirati putem formulara na stranici: mochvara.hr/terasa

Tribina je većinom fokusirana na mlađu književnu scenu, a ovoga puta ugostiti će iznimno zanimljivu trojku – Luciju Švaljek, Alena Brleka i Nevena Vulića, dok će moderator biti Robert Perišić. Autori će čitati svoje radove po 10 minuta svatko. Usput će komentirati sve nemile događaje, vidjeti kakva je bila “koronspiracija” (koronom potajno i mučki uzrokovana inspiracija), i ima li tu uopće neke tajne sile?

Lucija Švaljek (rođena 1995. u Krapini, živi u Zagrebu) diplomirala je hrvatski jezik i književnost u Zadru na zanimljivoj temi – “Žanrovske transformacije gurmanskog lika”. Piše poeziju i prozu. Bila u širem izboru nagrade “Sedmica i Kritična masa” 2019. s kratkom prozom “Ne znam što da radim sa sobom”, a recentno i u izboru iste nagrade za 2020. Čitat će prozu, a piše i slam poeziju te nastupala na ovogodišnjoj Pameli u Močvari s dvije pjesme: “Biologija u osnovnoj školi” i “Zahvala”.

Neven Vulić rođen je 1983. u Zagrebu, gdje je diplomirao francusku književnost i opću lingvistiku. Zastupljen je u “Zborniku eventualizma” (Celeber, 2006.), roman prvijenac “Povijest bolesti” objavio je 2010. u izdanju Sysprinta, a priča mu je uvrštena u antologiju tekstova najmlađih hrvatskih književnih autora “Bez vrata, bez kucanja” (Sandorf, 2012.). Urednik i književni kritičar, osvrte iz suvremene literature piše od 2012. Sudjelovao je u izradi “Leksikona Antuna Gustava Matoša” (LZMK, 2016.). Roman “Nježna stvorenja” objavio je ove godine u zaprešićkoj Frakturi, a iz njega će i čitati. Živi i radi u Zagrebu. Više na nevenvulic.com.

Alen Brlek (Zagreb, 1988.) autor je zbirki pjesama ”Metakmorfoze” (Algoritam, 2015.), ”Pratišina” (Kontrast, 2017.) i Sang (HDP, 2019.). Za zbirku poezije “Metakmorfoze” dobio je nagradu Na vrh jezika – za najbolji rukopis zbirke poezije autora do 35 godina (za 2013. godinu) – koju su tada dodjeljivali izdavačka kuća Algoritam i dvotjednik “Zarez”. Počeo je pisati prvo rap tekstove, a onda, nakon eksperimentiranja i traženja forme, dolazi do moderne poezije koju je nekad, kao većina klinaca u školskim klupama, gledao zbunjeno i nezainteresirano. Član je Hrvatskog društva pisaca, europske platforme za pjesništvo Versopolis i dio glazbeno-poetskog projekta Zaron (s piscem Darkom Šeparovićem i glazbenikom Emilom Andreisom). Čitat će iz zbirke ”Sang”.

Ukratko, bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji i istom takvom životu, a pritom će sve najključnije biti sažeto. Pridružite se ovoj mladoj ekipi i poslušajte što imaju za reći o nemilim vremenima u kojima se nalazimo. Facebook događaj: facebook.com/events/30453054 .