Hrvatska, Nekategorizirano

Nacionalna zaklada objavila rezultate natječaja za dodjelu institucionalnih podrški udrugama iz Domovinskoga rata

Upravni odbor Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na svojoj sjednici održanoj danas, 24. svibnja 2021. godine potvrdio je odluke Ministarstva hrvatskih branitelja i Procjenjivačkog tijela o odobravanju institucionalnih podrški udrugama iz Domovinskoga rata, temeljem natječaja raspisanog u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja.

Sredstva za financiranje institucionalnih podrški udrugama iz Domovinskoga rata osiguralo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Sukladno prijavama na natječaj za dodjelu institucionalnih podrški udrugama iz Domovinskoga rata koji je raspisala Nacionalna zaklada u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja i rezultatima procjene Procjenjivačkog tijela, Upravni odbor Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva potvrdio je odluku o odobravanju 28 institucionalnih podrški udrugama iz Domovinskoga rata u ukupnom iznosu do Kn 2.600.000,00 koja je osiguralo Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Institucionalne podrške udrugama iz Domovinskoga rata dodjeljene su u ti kategorije:
1) do Kn 150.000,00 – 12 podrški u ukupnom iznosu do Kn 1.575.450,00
2) do Kn 100.000,00 – 7 podrški u ukupnom iznosu do Kn 595.130,00
3) do Kn 50.000,00 – 9 podrški u ukupnom iznosu do Kn 429.420,00
Institucionalna podrška odobrena je na razdoblje od tri (3) godine.

Popis primatelja institucionalnih podrški i pojedinačni iznos podrške.