Hrvatska, Nekategorizirano

Županijska udruga slijepih Split prvi put dobila sredstva Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Zahvaljujući odobrenoj institucionalnoj podršci od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Županijskoj udruzi slijepih Split omogućen je daljnji razvoj i aktivan rad na poboljšanju životnih uvjeta slijepih osoba u gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, prenosi In portal.

Županijska udruga slijepih Split izvijestila nas je kako je prvi put je postala nositelj projekta financiranog od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Svrha postojanja udruge je pružanje pomoći slijepim osobama na području Splitsko-dalmatinske županije, a kako bi ostvarili svoju ulogu u društvu potrebna im je sigurna institucionalna pomoć i podrška.

– Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva prepoznala je našu aktivnu ulogu u zajednici i omogućila nam odobravanje financijskih sredstava za razvoj udruge koja brine o potrebama slijepih osoba. Tako će se u okviru Poziva ‘Institucionalne podrške stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom 2020.-2023.’ sredstvima iz Nacionalne zaklade financirati troškovi poslovanja udruge. Vrijednost financiranja podrške za prvu godinu provedbe iznosi 128.940 kuna. Vrijeme provođenja projekta je od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine.

Institucionalnom podrškom financira se plaća suradnice na projektu koja radi na pripremi i provedbi projekata. Također, pokrivaju se troškovi poslovanja udruge koji ne predstavljaju direktne troškove vezane uz provođenje projekata kao što su režijski troškovi, troškovi edukacija, troškovi uredskog materijala i poštarine, troškovi nabave informatičke opreme, održavanja čistoće prostora i slično – kazali su iz udruge.

Udruge se najviše susreću s problemom zadržavanja zaposlenika u periodu između odobravanja projekata.

– Zahvaljujući odobrenoj institucionalnoj podršci od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Županijskoj udruzi slijepih Split omogućen je daljnji razvoj i aktivan rad na poboljšanju životnih uvjeta slijepih osoba u gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji – kazali su iz udruge.