Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Nacionalna zaklada poziva na novu online radionicu u srpnju

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na mrežnoj stranici ESF Platforma danas je otvorila prijave na novu online radionicu: “Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama” koju će 6. srpnja 2023. godine održati Udruga “Mi” – Split (PRIJAVA).

Cilj radionice je unaprijediti znanja potrebna za zagovaranje promjena na lokalnoj razini. Zagovaranje je jedan od važnih alata društvene promjene. Podrazumijeva kreiranje programa i aktivnosti, razvoj partnerstava te promjenu javnih politika, zakona i praksi usmjerenih poboljšanju kvalitete života svih građana lokalne zajednice, a osobito skupina u nepovoljnom položaju.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga SMART, Udruga „MI“- Split, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv – organizacija za društveni razvoj. Radionice se održavaju u okviru Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.