Hrvatska, Nekategorizirano

Nagrada za mirotvorstvo Zdravku Marjanoviću i Ivani Paradžiković

Ivana Paradžiković, urednica emisije Provjereno nagradu je posvetila Aleksandri Zec
Ivana Paradžiković, urednica emisije Provjereno nagradu je posvetila Aleksandri Zec

Mirovnu Nagradu za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić” 2016. dobili su Zdravko Marjanović, mirovni aktivist i Ivana Paradžiković, urednica emisije Provjereno. Prilikom dodjele nagrade, Paradžiković je rekla:

– Nagradu sam posvetila Aleksandri Zec zato što me njezina tragična sudbina duboko potresla. I ja sam u ratu imala isto godina kao Aleksandra Zec kada su je prije 25 godina iz kuće nasilno odveli i smaknuli na Sljemenu. Mislim da kao društvo nećemo napredovati ako sve zločine ne osudimo.

Njeno profesionalno i ljudsko zalaganje za socijalnu pravdu, ljudska prava i demokratske standarde kroz emisiju „Provjereno“ bilo je povod za dodjelu ovogodišnje nagrade „Krunoslav Sukić“ 2016. Tijekom godina „Provjereno“ je postalo oslonac mnogih ljudi.

Priznanje “Krunoslav Sukić” 2016. dobila je Mreža Mladi ujedinjeni u miru, dok je priznanje “Krunoslav Sukić” Knjiga godine 2015/2016. dobio Nikola Biliškov za zbornik radova “Preživljavati usprkos” – zbornik povodom 100. rođenja Ivana Supeka.

Priznanje Mirotvorna škola 2016. dobila je OŠ I. G. Kovačić Vrbovsko.

 

Više informacija o dobitnicima nagrada možete pronaći OVDJE.