Hrvatska, Nekategorizirano

Nagrade HHO-a Dubravki Šimonović, Inoslavu Beškeru i Dragutinu Mataku

Na slici Dubravka Šimonović. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) objavio je da su nagrade u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava – 10. prosinca, dobili Dubravka Šimonović, Inoslav Bešker i Dragutin Matak, a bit će im dodijeljene na svečanosti 9 . prosinca u Zagrebu.

Posebna izvjestiteljica glavnog tajnika Ujedinjenih naroda za ženska prava Dubravka Šimonović dobila je nagradu „Miko Tripalo“, koja se dodjeljuje državnim dužnosnicima/icama, predstavnicima/icama tijela lokalne samouprave i političarima/arkama za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava tijekom protekle godine, a koji nadilaze profesionalne obveze i uobičajene standarde, priopćeno je iz HHO-a.

Novinar, filolog, komunikolog, sveučilišni profesor, pisac i prevoditelj Inoslav Bešker dobio je nagradu „Joško Kulušić“, koja se dodjeljuje istaknutim novinarskim autorima, uredništvima ili medijima za doprinos u zaštiti ljudskih prava na području medijskog djelovanja, a koji nadilaze profesionalne obveze i uobičajene standarde.

Adventistički teolog, pastor i profesor Dragutin Matak dobio je nagradu „Sulejman Mašović – Jovan Nikolić – Luka Vincetić“, koja se dodjeljuje za doprinos u promicanju međureligijskog dijaloga, ekumenizma i vjerske tolerancije u Hrvatskoj, a koji nadilaze profesionalne obveze i uobičajene standarde, navode iz HHO-a. (HINA)