Aktivizam, Nekategorizirano

Najvažnije je druge potaknuti na filantropiju

Udruga AUXILIUM već nekoliko godina provodi projekt “Čini dobro” – Daruj krv – poštuj druge s ciljem poticanja i jačanja građanskog aktivizma i volonterstva za opće dobro građana grada Osijeka. Glavne aktivnosti ovoga projekta isprepletene su solidarnošću, odgovornošću, ljubavi i pomaganju drugim građanima kojima je pomoć, odnosno filantropija potrebna, a to su najčešće marginalizirane skupine kao što je Dom za odgoj djece i mladeži Osijek, Dječji dom KLASJE-Osijek, Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek- „JA kao i TI.

Aktivnosti u sklopu ovoga projekta provode se tri puta godišnje i sastoje se od tri faze. Prva je organizirano dobrovoljno darivanje krvi pri kojemu se darivatelji odriču bona za topli obrok u korist ciljanih korisnika. Nakon toga ih članovi dva puta posjete uz prigodan glazbeni i društveni program.

Prvo ovogodišnje darivanje krvi, ali i druženje svih zainteresiranih građana održat će se danas, 27. siječnja, od 15 do 19 sati u prostorijama udruge.

– Članovi udruge AUXILIUM, udruge DOKKICA, Gradska četvrt Novi grad Osijek, Crveni križ Gradsko društvo Osijek, Transfuzijski centar Osijek, Dom za odgoj djece i mladeži Osijek, Udruga Putevi Milosti, plesni klub Illusion i mnogobrojni filantropi odlučni su u postizanju cilja, tj. razvitku filantropije i davanja za opće dobro. Projekt “Čini dobro” – Daruj krv – poštuj druge provodimo već godinama s ciljem poticanja i jačanja građanskog aktivizma i volonterstva za opće dobro građana grada Osijeka – kaže Marijan Gubina, predsjednik udruge koji poziva sve zainteresirane da se pridruže u humanitarnoj akciji.

– Neovisno o tome možete li darivati krv ili ne, bitno je da potaknete druge na filantropiju. Za velike smo pripremili besplatan roštilj, kavu, sokove, kekse, a za mališane igraonicu s različitim radionicama te sokove, kekse i tortu iznenađenja.

Djeca dobiju zabavu, vi odmor, a ne morate kupiti poklon – poziv je Marijana Gubine.

Darivanje krvi i druženje održat će se u prostorijama udruge AUXILIUM, u Gradskoj četvrti Novi grad Osijek (robna kuća Sjenjak), Sjenjak 133, Osijek.

Maja Celing Celić