Aktualno, Nekategorizirano

Novo na Netflixu: Dokumentarna serija o ljubavnom životu osoba s autizmom

Nova dokumentarna serija intimno se posvećuje iskustvima osoba s autizmom u svijetu ‘dejtanja’

Netflix će ovog mjeseca premijerno prikazati petodijelnu seriju pod nazivom ‘Love on the Spectrum’ (Ljubav u spektru, op. a.) koja prati sedmero odraslih osoba s poremećajem iz spektra autizma dok se prvi put upuštaju u ‘dejtanje’.

– Osim njihovih obitelji, u traženju ljubavi im pomažu i stručnjaci, učeći ih praktičnim vještinama koje će im pomoći da se snađu u nečemu što može biti zbunjujuće iskustvo za svakoga, te dajući im samopouzdanje da počnu svoj put do pronalaska ljubavi – kažu iz Netflixa.

Osim samaca, u dokumentarcu se pojavljuju i dva para, Ruth i Thomas koji su zaručeni, te Jimmy i Sharnae koji se poznaju već tri godine, piše Disability Scoop.

– Većina ljudi s poremećajem iz spektra autizma imaju istu želju za intimnošću i društvom kao i ostali, ali poteškoće u društvenoj interakciji i komunikaciji su glavno obilježje autizma, zbog čega im je pronalazak partnera često zastrašujuće i teško iskustvo – kažu iz Netflixa.

– Ova vedra i duboka serija slavi raznolikost i različitost, a sudionici su topli, smiješni i jako otvoreni. Namjerava nas naučiti lekcijama ljubavi, romantike, intimnosti i prihvaćanja.

Serija je izvorno emitirana u Australiji prošle jeseni, a bit će dostupna na Netflixu od 22. srpnja. (Izvor: In portal)