Aktualno, Nekategorizirano

Odgađa se Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji se trebao održati na Sveučilištu u Zadru 2. travnja 2020. u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja i Grada Zadra, odgođen je do jeseni zbog trenutnih okolnosti povezanih s epidemijom COVID-19, a u skladu s preporukama nadležnih tijela, izvijestio je IRO.

Briga za zdravlje trenutni je prioritet

Sajam stipendija i visokog obrazovanja jedinstven je i nezaobilazan događaj od nacionalnog značaja na kojem se predstavljaju stipendije, studijski programi, stručne prakse i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim bogate ponude za studente i učenike, Sajam u Zadru nudi i raznovrstan popratni program, namijenjen profesionalcima u obrazovanju, učenicima, studentima i njihovim roditeljima, u sklopu kojega će se održavati predavanja renomiranih stručnjaka te razgovori o gorućim temama u visokom obrazovanju u Hrvatskoj i svijetu. Shodno tome, interes posjetitelja je velik te iz godine u godinu raste.

Kako su trenutno na snazi mjere prevencije širenja epidemije COVID-19, koje uključuju preporuke o neodržavanju javnih okupljanja, 4. Sajam stipendija i visokog obrazovanja odgađa se do jeseni. Briga za zdravlje izlagača, posjetitelja, ali i organizatora i domaćina Sajma trenutni nam je prioritet.