Hrvatska, Nekategorizirano

Održana završna konferencija projekta “Potrubi za knjigu “

Danas je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održana završna konferencija projekta “Potrubi za knjigu “ koji je sufinancirao Europski socijalni fond, a koji je omogućio nabavu bibliobusa koji će približiti knjigu u 13 općina i 25 naselja u Virovitičko-podravskoj županiji.

Program, kojim je ujedno obilježena 30. obljetnica Virovitičko-podravske županije, uključio je potpisivanje Ugovora o sufinanciranju s Virovitičko-podravskom županijom čime je službeno osnovana Bibliobusna služba.
Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović i ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, Robert Fritz, uz nazočnost, između ostalih, ministrice kulture i medija Nine Obuljan Koržinek, potpisali su ugovor o sufinanciranju Bibliobusne službe Virovitičko-podravske županije.

Bibliobusna služba Virovitičko-podravske županije obilazit će 13 općina i 25 naselja u Županiji, te će postati dio mreže koja u Hrvatskoj obuhvaća 12 županija sa 16 bibliobusa. Mreža je to sa više od 600 bibliobusnih stajališta u RH.

Na događanju je predstavljen i bibliobus koji je nabavljen bespovratnim sredstvima projekta koji je provodila Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica u partnerstvu s Virovitičko-podravskom županijom i Gradom Viroviticom (ugovor br. UP.02.1.1.15.00819).

Završetak ovog projekta označava početak sustavne i potpune pokrivenosti Županije knjižničnom mrežom čime te pridonosi podizanju kvalitete života korisnika, osobito u ruralnim područjima s relativno slabom naseljenošću.

U povodu Dana Virovitičko-podravske županije u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici predstavljen je i pretisak i knjige Ferde pl. Šišića – “Županija virovitička u prošlosti” koja je tiskana 1896. godine. Knjigu urednički potpisuju Ivan Horvat i Robert Fritz, a predstavio ju je Vlatko Smiljanić.