Hrvatska, Nekategorizirano

Održane prve radionice projekta Wood4STEM u općini Gradište

U općini Gradište održane su prve radionice projekta ”Jačanje kapaciteta Drvnog klastera Slavonski hrast za popularizaciju STEM-a (Wood4STEM)” pod nazivom: ”Život šume”, ”Od šume do grada“, ”3D izrada namještaja” i radionica za opću populaciju, navodi se na Vinkovačka televizija.

Radionica ”Život šume“ namijenjena djeci predškolskog uzrasta održana je u vrtiću ”Mali svijet’, a djeca su naučila o važnosti šume i njezinim stanovnicima.

Osnovnoškolci su se na interaktivnim radionicama ”Od šume do grada” i ”3D izrada namještaja” kroz STEM pristup učenju, naučila koje sve proizvode dobivamo od drveta, koja su zanimanja povezana sa šumom i drvnim industrijom te novim tehnologijama. Također okušali su se i u izradi namještaja pomoću 3D olovki te su izradili model grada od drveta.

Za opću populaciju projektni tim pripremio je uz radionicu za izradu nakita i informativnu prezentaciju o projektu, drvnoj industriji i STEM proučavanju. Cilj ovakvog načina edukacije je populariziranje šumarstva i drvne tehnologije od djetinjstva do odraslog uzrasta stvaranje novog pristupa u shvaćanju potencijala šume i drva.

Završetkom radionica institucijama je ostavljen interaktivni radni materijal napravljen od drva koji će služiti kao trajno pomagalo za daljnje poučavanje.

Više u TV prilogu: https://www.facebook.com/vinkovacka.televizija/videos/1029055914352971

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.