Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Održano svečano potpisivanje ugovora u okviru ESF poziva podrške programa društveno korisnog učenja

IMG_5338Danas je u Kući Europe u Zagrebu održana svečana dodjela ugovora o bespovratnim sredstvima odobrenim temeljem poziva “​Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja”.

Predstavnicima 24 organizacije civilnoga društva kojima su odobrena bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda ugovore su uručili i prigodnim govorima pozdravili Vesna Lendić Kasalo, ovlaštena za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za udruge, Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te Katarina Knežević Ivanković, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.

Projekti su vrijedni 23.865.649,13 kuna, sufinanciraju se iz Europskog socijalnog fonda te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge.

Cilj Poziva je povećati broj studenata sa stečenim praktičnim znanjima i vještinama za rješavanje konkretnih društvenih problema i razvoj zajednice. Njime se ističe važnost suradnje visokoobrazovnih ustanova i organizacija civilnoga društva u obrazovanju društveno odgovornih i aktivnih građana, čime se doprinosi ukupnom razvoju i poboljšanju zajednice. Društveno korisno učenje prepoznaje se kao učinkovit način povezivanja studenata i visokoškolskih nastavnika s organizacijama civilnoga društva i širom društvenom zajednicom te kao važan poticaj u pronalaženju prvog posla po završetku školovanja.

Više:
Odluka o financiranju projekata za Poziv “Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja”.