Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Online radionica ACT grupe: Osiguranje kvalitetne provedbe projekata financiranih iz javnih izvora

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici esfplatforma.civilnodrustvo.hr danas je otvorila prijave na online radionicu “Osiguranje kvalitetne provedbe projekata financiranih iz javnih izvora – praktični savjeti u pripremi i provedbi projekata” koju će 12. svibnja 2022. održati udruga ACT grupa iz Čakovca.

PRIJAVA:

ONLINE RADIONICA ACT GRUPE, 12.5.2022. – Osiguranje kvalitetne provedbe projekata financiranih iz javnih izvora – praktični savjeti u pripremi i provedbi projekata

Iako bi cilj svake organizacije trebao biti da pokrene neovisne programe i osigura održivost poslovanja kroz različite izvore prihoda, uspješno prijavljivanje i provođenje projekata i dalje ostaje „biti ili ne biti“ za mnoge OCD-e. S obzirom na važnost projekata, iznimno je bitno prepoznati odgovarajuće natječaje za ostvarivanje ciljeva te da si prilikom prijave ne stvorimo probleme koji će otežati provedbu. Kroz teoriju i vježbe sudionici će imati priliku kritički sagledati proces pripreme projekta s naglaskom na planiranje uspješne provedbe. Na konkretnim primjerima iskusit će kako se pripremiti i provesti ono što je prijavljeno. Sa sudionicima će se istražiti kako definirati isporučevine i ciljeve u projektu i što znači za provedbu kada se u prijavi definiraju neostvarivi pokazatelji ili nedostatna sredstva. MAX. 20 OSOBA – navodi se u najavi radionice.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga SMART, Udruga „MI“- Split, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv – organizacija za društveni razvoj) održava radionice u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.