Hrvatska, Nekategorizirano

Online radionica glume: Cijeli svijet je pozornica

Upis na studij glume obično je stresno iskustvo za buduće glumce. Savjeta o tome kako se pripremiti za prijemni ima koliko i glumaca. Baš kao i savjeta o tome kako glumiti. Kako prepoznati dobre i korisne savjete, kako se kvalitetno pripremiti za prijemni i kako pobijediti tremu prije izlaska pred publiku saznajte na šest online radionica koje će voditi diplomirani glumci Erna Rudnički, Ognjen Milovanović i Ivan Ožegović.

Kroz prvi dio radionica voditelji će Vam predstaviti svoj put od amaterskog bavljenja glumom u Bjelovarskom kazalištu do upisa na Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, osvajanja prestižnih Nagrada hrvatskog glumišta i rada u kazalištu, na filmu i Netflixovim serijama. Kroz njihove osobne priče moći ćete saznati koliko je rada, upornosti i ljubavi potrebno za profesionalno bavljenje glumom, kako izgledaju audicije, koliko je dinamičan glumački poziv.

Voditelji će Vas upoznati s osnovama glume, razlikama između glume u kazalištu, na televiziji, filmu, davanju glasa u crtićima. Saznati ćete kako se oni nose s tremom uoči nastupa, koje metode koriste da smanje tremu, kako uče tekstove i kako se snalaze u situacijama kad predstava pred publikom krene u krivom smjeru.

Svi polaznici radionica dobit će popis literature koji bi trebali pročitati prije izlaska na prijemni, kao i popis serija, filmova i predstava s kojima bi morali biti upoznati ako planiraju ozbiljnije se baviti glumom i/ili studirati na umjetničkoj akademiji.

Za prijemni na umjetničke fakultete potrebno je uglavnom pripremiti pjesme i monologe po osobnom izboru. Naši voditelji će Vam predstaviti svoj izbor poezije i monologa za prijemni, objasniti koje su najčešće pogreške koje se rade na prijemnom, pojasniti Vam kako odabrati što recitirati i kako pobijediti tremu.

Drugi dio radionice namijenjen je analizi izvedbi s kojima polaznici radionice planiraju ići na prijemni, na natjecanja. Svi sudionici imat će priliku poslati snimku svojih monologa voditeljima radionice i dobiti individualan savjet od voditelja na čemu još trebaju raditi i kako popraviti svoj nastup za prijemni, audicije, nastupe.

Kroz radionicu ćete saznati koje glumačke metode koriste naši voditelji, kako se pripremaju za audicije i uloge koje igraju, tko im je najveća potpora i kritika u glumačkom poslu.
Radionica je namijenjena svima koji planiraju ići na studij glume, ali i onima koji se žele amaterski baviti glumom i naučiti više. Namijenjena je i svima koji su aktivni u dramskim skupinama, sudjeluju na dramskim natjecanjima (Lidrano). Kroz šest jednosatnih online radionica naučite osnove koje svaki glumac mora znati prije izlaska na daske koje život znače.

Radionica je besplatna, interaktivna i provodi se online petkom od 19,00 h.
Maksimalan broj sudionika je 20, a namijenjena je polaznicima do 25 godina.
Rok za prijavu je 29.4.2021.

Datumi održavanja Glumačke radionice – Cijeli svijet je pozornica
30. 4., 7. 5., 14. 5., 21. 5., 28. 5., 4. 6.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca https://forms.office.com/r/pHzG2MRaWx

Radionice se organiziraju u okviru projekta Kulturnjak.hr, projekta koji provodi udruga Impress s partnerom Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava. Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 417.356,80 kn.

Više: Facebook događaj