Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Online radionica: Razvoj društvenog kapitala u lokalnoj zajednici

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na mrežnoj stranici esfplatforma.civilnodrustvo.hr danas je otvorila prijave na novu online radionicu: “Razvoj društvenog kapitala u lokalnoj zajednici te modeli partnerstva/suradnje OCD-a u zajednici; Kako kreirati i održavati odnose s dionicima” koju će 18. listopada 2023. u vremenu od 10 do 12,30 sati održati Udruga ACT grupa iz Čakovca (PRIJAVA).

Poslovno smo jaki koliko je jaka naša mreža dionika i poznanika. Networking je dugotrajan i iscrpljujući proces ali je iznimno važan. Sjetite se samo koliko puta ste upoznali nekoga tko vam se činio kao odličan partner za neke buduće poslove međutim nikad se više niste čuli. Isto se događa i s dionicima s kojima ste već radili, postupno se ta suradnja smanjila ili nestala bez nekog jasnog razloga. Kreiranje i održavanje odnosa svakodnevni je posao koji je nužan ali ne donosi i svakodnevnu korist. Međutim, dugoročno ne možemo bez toga. Na radionici proći ćemo kroz procese kreiranja i održavanja odnosa s dionicima te ćemo sve dijelove tog procesa povezivati na direktnoj studiji primjera zadrugarstva, odnosno zadruge koju Ivan vodi posljednjih 5 godina – navodi se u najavi.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga SMART, Udruga „MI“- Split, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv – organizacija za društveni razvoj. Radionice se održavaju u okviru Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.