Aktualno, Nekategorizirano

Otvorena humanitarna izložba Izvora Oreba u Zadru

Foto: facebook.com/narodni.muzej.zadar
Foto: facebook.com/narodni.muzej.zadar

Liga protiv raka Zadar, u suradnji s Narodnim muzejom Zadar, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, organizira humanitarnu izložbu slika i skulptura umjetnika Izvora Oreba. Svečano otvorenje izložbe održano je u utorak, 4. rujna, u zadarskoj Gradskoj loži, s početkom u 20 sati.

O detaljima izložbe razgovarali su ravnateljica Narodnog muzeja Zadar mr.sc. Renata Peroš, organizatorica izložbe i članica predsjedništva Lige protiv raka Zadar Mirka Batur i autor Izvor Oreb.

Narodni muzej Zadar i Liga protiv raka Zadar već dugo godina surađuju i ostvaruju značajne humanitarne izložbe na način da Narodni muzej Zadar pruža ovakve reprezentativne prostore brojnim eminentnim slikarima poput Dimitrija Popovića, Zvonimira Mihanovića, Duška Šibla, Stipe Nobila.

Izložba koja je otvorena samo je nastavak plodne suradnje na dobrobit najtežih pacijenata, istaknula je ravnateljica Narodnog muzeja Zadar mr.sc. Renata Peroš, i pozvala svih da pomognu svojim sudjelovanjem u činu humanosti i dobrote.

Organizatorica izložbe i članica predsjedništva Lige protiv raka Zadar Mirka Batur kazala je kako je ovo prvi put da autor izlaže slike i skulpture zajedno. Poklonio je 20 grafika i sav prihod ide Ligi protiv raka Zadar. Gledajući slike autora, za kojeg kaže da je izvor svega lijepoga, osjeti se mir, spokoj i miris mora.

Riječ je o još jednoj humanitarnoj izložbi koja za cilj ima prikupiti sredstva za kupnju aparata za zračenje onkoloških bolesnika za zadarsku bolnicu.

Otvorenju je nazočila ravnateljica Narodnog muzeja Zadar mr.sc. Renata Peroš, organizatorica izložbe i članica predsjedništva Lige protiv raka Zadar Mirka Batur, autor izložbe slikar Izvor Oreb, gradonačelnik Grada Zadra i predsjednik Lige protiv raka Zadar dr. Branko Dukić i izaslanik Predsjednice RH prof.dr. Andrija Hebrang koji će ujedno i otvoriti izložbu.