Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Otvorene prijave na dvodnevnu online radionicu: Upravljanje volonterima

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici esf.platforma.civilnodrustvo.hr danas je otvorila prijave na dvodnevnu online radionicu Upravljanje volonterima, koja ću 27. i 28. listopada 2020. od 10 do 13 sati održati udruga Centar za civilne inicijative iz Zagreba.

PRIJAVA: DVODNEVNA ONLINE RADIONICA CCI-ja, 27. i 28.10.2020. – UPRAVLJANJE VOLONTERIMA (dnevno, od 10:00 – 13:00 sati)

Sudionici će biti upoznati s zakonodavnim okvirom uključivanja volontera u rad organizacija civilnoga društva, osam koraka ciklusa upravljanja volonterima i načinom praćenja te izvještavanja o provedbi volonterskim programa resornom ministarstvu na godišnjoj osnovi. Kroz online razgovor i rasprave govorit će se o oglašavanju volonterskih pozicija, korištenju društvenih mreža u potrazi za volonterima koji odgovaraju na potrebe organizacije i korisnika organizacije, izradi volonterskog programa, praćenju i vrednovanju programa, organizatora, koordinatora i volontera. Posebna pažnja posvetit će se planiranju i organiziranju zahvale i nagrađivanju volontera – navodi se u najavi.

Radionicu organizira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama u sklopu Zakladinog Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja, a otvorena je predstavnicima udruga i svih drugih potencijalnih prijavitelja na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda kako bi se osnažili organizacijski i stručni kapaciteti svih potencijalnih prijavitelja.