Aktualno, Nekategorizirano

Otvorene prijave za online scenarističku radionicu s Razvanom Radulescuom

Udruga Metonimija otvara prijave na radionicu scenarija s Razvanom Radulescuom za 2021. godinu. Radionica će se održati online, u razdoblju od 15. do 19. veljače. Rok za prijave je 5. veljače 2021.!

Na radionicu se mogu prijaviti projekti za kratkometražni i dugometražni igrani film. Za sudjelovanje na radionici planira se odabrati šest projekata (tri kratka filma i tri dugog metra, ali ovaj broj može varirati ovisno o broju i kvaliteti prijavljenih projekata).

Radionica će se ove godine zbog epidemiološke situacije u cijelosti odvijati online na engleskom jeziku. Osnovni preduvjeti su dostupnost polaznika za termin dogovoren s mentorom i to isključivo u periodu od 15. do 19. veljače, da posjeduje osobno računalo i Internet vezu preko koje može kvalitetno sudjelovati online sastancima.

Prijave na radionicu podijeljene su u dvije kategorije:

Početnici – prijavitelji koji se na projekt prijavljuju kao pojedinci, nemaju iza sebe niti jedan profesionalni uradak, a sinopsis koji razrađuju njihovo je djelo i za njega nisu dobili potporu za razvoj projekta ili proizvodnju. U ovu kategoriju spadaju studenti, amateri, osobe koje se prvi put žele okušati u pisanju scenarija, bilo da djeluju samostalno ili u okviru neke od udruga. Mogu se prijaviti projekti kratkog i dugog metra koji su u početnoj fazi razrade, ideja ili imaju osmišljenu strukturu, ali dijalozi još nisu u cijelosti napisani.

Profesionalci – u ovu kategoriju spadaju pojedinci koji iza sebe imaju jedan ili više filmskih uradaka prikazivanih u javnosti, plasiranih na festivale, već su im odobrena sredstva za razvoj projekata, scenarija ili proizvodnju, imaju status samostalnog umjetnika ili imaju producenta. Mogu se prijaviti projekti u početnoj fazi razrade, ali i oni koji su u odmakloj fazi s napisanim dijalozima, a potrebna im je dodatna razrada. Prijavu u ovoj kategoriji mogu podnijeti i pravne osobe kojima je autor ustupio prava. Pravna osoba može podnijeti više prijava za sudjelovanje autora na radionici.

Na radionicu se mogu javiti članovi Udruge Metonimija, ali i svi ostali zainteresirani. Prijavitelji koji nisu članovi udruge će biti pozvani da pristupe udruzi. Mentor zadržava pravo da na temelju prijave i motivacijskog pisma u kategoriji Početnici odabere jedan projekt koji će biti oslobođen troškova sudjelovanja.

Za prijavu do 5. veljače 2021. u 23:59 potrebno je ispuniti prijavnicu.

Pojedinci u kategoriji Početnici i Profesionalci ispunjavaju prijavnicu OVDJE.

Za producentske tvrtke koje prijavljuju projekte potrebno je popuniti prijavnicu OVDJE.

Svu dodatnu dokumentaciju koju prijavitelj želi priložiti uz prijavu može poslati na metonimijasplit@gmail.com navodeći u naslovu za koji projekt šalje dokumentaciju.

Po odabiru projekata za sudjelovanje na radionici, prijavitelji koji imaju razrađen scenarij (na engleskom jeziku), bit će pozvani dostaviti ga mentoru na čitanje prije početka radionice.

Ako se radi o dugometražnom uratku, poželjno je na engleski prevesti dijelove scenarija kojima se želi posvetiti posebna pažnja na radionici.

Odabir projekata vrši mentor radionice uz prethodnu provjeru osnovnih uvjeta prijave od strane organizatora (samo projekti koji su na vrijeme uz prijavnicu dostavljeni sa svom potrebnom dokumentacijom bit će proslijeđeni mentoru).

Prijavitelji će o rezultatima odabira biti obaviješteni putem e-maila, 9. veljače 2021. godine.

Sva pitanja vezana uz poziv na prijavu mogu se uputiti na metonimijasplit@gmail.com do 3. veljače.

Projekt je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra kroz javni poziv za poticanje komplementarnih djelatnosti za 2020. godinu.

Cjeloviti tekst poziva za prijave, s detaljima o cijeni radionice i ostalim informacijama nalazi se OVDJE.
Izvor: HAVC