Aktualno, Nekategorizirano

Ovaj tjedan u ARL: film “Zoran, moj nećak idiot”, izložba INTRO // HEART, proba Otpisanog klana

29598084_10155103966420981_8731649311086162646_nU ART radionici Lazareti u srijedu 4. travnja nastavlja se cilklus filmova O odrastanju srijedom u 20 h. Tako u Kinu Visija – ove srijede na programu je film “Zoran, moj nećak idiot”.
U petak 6. travnja u 19 h u Galeriji Otok otvorit ćemo izložbu INTRO // HEART, a u nedjelju 8. travnja od 20 h u “baletnoj” održat će se otvorena i javna proba Otpisanog klana kao priprema za njihov nastup na MIMO-u u MMSU Zagreb, stoji u najavi iz ARL koju prenosimo u cjelosti.

Zoran, moj nećak idiot

Film | srijeda | 4.4.2018 | 20 h | Kino Visia

Četrdesetogodišnji Paolo živi u malom furlanskom gradu blizu granice. Nepouzdan je, voli dobru kapljicu, dane provodi u lokalnoj krčmi i uporno prati svoju bivšu suprugu. Jednog dana dobiva u privremeno skrbništvo nesigurnog 16-godišnjaka koji je odrastao u slovenskim planinama. Iako nevoljko, Paolo se mora brinuti o njemu, ali uskoro otkriva Zoranov neobični dar: on fenomenalno igra pikado! Paolo pomisli da je to prava prilika da se osveti cijelom svijetu. No hoće li to biti lako?

Žanr: komedija
Režija: Matteo Oleotto
Scenarij: Daniela Gambaro, Pierpaolo Piciarelli, Marco Pettenello, Matteo Oleotto
Uloge: Giuseppe Battiston, Teco Celio, Rok Presnikar
Fotografija: Ferran Paredes Rubio
Montaža: Giuseppe Trepiccione
Glazba: Antonio Gramentieri per Sacri Cu

Ulaz slobodan.

Ciklus O odrastanju organiziraju ARL, Udruga Luža i Kinematografi Dubrovnik, a realizira se u okviru programa Protuotrov // Participacija.

INTRO | HEART
otvorenje izložbe: petak 6.4. u 19 h, Galerija Otok

U petak, 6. travnja u 19 h u Galeriji Otok, otvorit ćemo izložbu INTRO | HEART. Sve vas s veseljem pozivamo na otvoren.

Kvantnu teoriju teško je objasniti riječima. Kako govoriti o prostoru i vremenu a ne doživljavati ih na način na koji smo to već naučili. Prema kvantnoj fizici prostor i vrijeme su iluzije. Čvrsta materija ne postoji, kao ni pravocrtni doživljaj vremena koji je ustaljen u našim glavama. Svijet kojeg percipiramo sa svojih pet osjetila je matrica u čijim se okvirima društvo razvija. U kolektivnu svijest usađen je određeni obrazac prema kojem čovjek doživljava vlastitu realnost i postojanje. Kvantna fizika objašnjava svemirski beskraj i utjecaje svakog atoma, a time i čovjeka na sve što postoji. Kvantna fizika demistificira pojmove kao što su vrijeme i prostor, a samim time demistificira i pojam ljubavi.

INTRO govori o osobnom doživljaju kvantnog svijeta i ljubavi. Ljubav kao glavna pokretačka snaga i kvantna fizika usko su povezane jer prema kvantnoj fizici objektivnost ne postoji, a čovjek vlastitim mislima i djelima utječe na cijeli univerzum. Mi se ne možemo odvojiti od svijeta i pasivno ga promatrati, jer mi smo njegov dio. Kao kap vode u oceanu. Zajedno stvaramo valove, veće i manje, a ljubav kao najjači izvor energije najsnažnije djeluje na svijet u kojem živimo. Pritom mislim na ljubav koja je bezvremenska, bez okvira i granica, bez kraja, gledana kroz kvantnu fiziku.

HEART je vizualna umjetnica čiji se rad bazira na osobnom doživljaju kvantnog svijeta.“HEART– “HE” označava mušku osobu, odnosno osobe koje su inspirirale moj rad. “ART” je ono što me povezuje s tom osobom odnosno osobama.”

https://www.instagram.com/follow.heart2/
https://www.facebook.com/follow.heart2/

Izložba se može posjetiti do 20. travnja, svakog radnog dana od 11 do 19 h.

OTPISANI KLAN
otvorena proba 8.4. od 20 h

U nedjelju 8.4. otvorit ćemo vrata «one gore» tj. «baletne» za otvorenu i javnu probu Otpisanog klana. Počinjemo sa slušaonicom od 20 h za zagrijavanje ušiju i razvoj dobrog sluha, a svirka počinje u 21:30 h.
Svirka je zamišljena kao javna proba Otpisanog klana pred nastup u Muzeju suvremene umjetnosti (15.4.2018) u sklopu ciklusa MIMO.
Otpisani klan djeluje od 2002; a danas ga čine: Alan Polzer (bubnjevi, aranžmani, produkcija), Adem Gušić (gitara, bas, matrica, aranžmani, produkcija), Ante Džamarija (bas), Lucija Pećar Lu Lu (vokal), Šimun Končić (sintovi), Otpisanimator (vokal, MC, matrica, produkcija, aranžmani), Mr.Gud (vokal, MC), NjaZ (matrica,produkcija,aranžmani). Žanrovski se određuju kao: hip hop culture rap jazz funk electro art music ……

Upad slobodan, duhovni razvoj – zagarantiran!

O Otpisanom klanu više ovdje:
https://www.facebook.com/Otpisani-klan-196328950404912/

O koncertu 15.4. u MSU Zagreb i MIMO-u više ovdje: https://www.facebook.com/events/142530356566308/)