Aktualno, Nekategorizirano

Oluja Fest – jubilarno izdanje #10!

111018062339_Oluja2018Oluja Fest se vraća i ove godine na mjesto zločina, klub Močvara, 19. i 20.10.! Kako su prošle godine ponovno pokrenuli cijelu priču, ekipa iza Oluja Festa nastavlja sa svojim radom i širenjem festivala u nove sfere. Ove godine je jubilarno 10. izdanje i imat ćemo priliku vidjeti 9 bendova/izvođača, izložbu “Nevrijeme kroz vrijeme”, odnosno povijest Oluja Festa, mračni nastup cirkusa Tricycle Trauma, te će biti i čašćenja od strane organizacije. Naime, u znak 10. izdanja pripremili su za sve posjetitelje po porciju graha (i vege i mesni) te čašicu rakije kao znak dobrodošlice i zahvale svima koju su podržavali festival sve ove godine, te imaju namjeru ostati i u budućnosti podržati priču koja samo raste.

Što se tiče bendova, prvi dan je prava “old school štala” te nam dolaze legende death metal scene, Schirenc Plays Pungent Stench (Pungent Stench, samo zbog legalnih razloga ne mogu koristiti to ime), domaći brutalci Decomposing Entity, trešeri LIV i doom/sludge noiseri Negative Slug. Drugi dan, naime, imamo malo drugačiju priču, koja će kroz malo više atmosferične konture biti “ispričana” od strane domaćih black/death metalaca Zlobnik, post blekera iz Varaždina, Bednja, avant-garde/post metalaca Hesperian Death Horse, ljubljanskih sludge/brutal core miljenika The Canyon Observer te solo performans ritualnog balkanskog noisea u izvedbi Vedrana Živkovića!

Malo stare i malo nove škole, za svakog ponešto, a kada večer u klubu započnete rakijom i znate da vas čeka porcija graha da vas malo resetira, onda je temelje za dobar provod tu!

Petak 19.10.:
SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH (Austrija, death metal)
DECOMPOSING ENTITY (Zagreb, death metal)
LIV (Zagreb, old school speed/trash)
NEGATIVE SLUG (Zagreb, doom sludge noise grind)

Subota 20.20.:
THE CANYON OBSERVER (Slovenija, sludge/brutal core)
BEDNJA (Varaždin, post black metal)
ZLOBNIK (Šibenik, black/death metal)
HESPERIAN DEATH HORSE (Zagreb, avant-garde/post metal)
VEDRAN ŽIVKOVIĆ (Zagreb, ritual Balkan noise)

Popratan sadržaj:
Tricycle Trauma
Retrospektivna izložba “Nevrijeme kroz vrijeme” – Oluja Fest od 1999. do danas.
Merch shop
Food and drinks

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni možete kupiti u Dirty old shopu u Tratinskoj 18 po cijeni od 85 kn. Dnevne ulaznice su dostupne samo na dan festivala, po cijeni od 60 kn za prvi dan, te 40 kn za drugi dan.