Aktualno, Nekategorizirano

Six Feet Under svirat će 16. travnja u Močvari

55575913_2591137350900757_7851073146185580544_nLegendarni američki death metal bend Six Feet Under nastupit će u utorak, 16. travnja, u zagrebačkom klubu Močvara u sklopu svoje ‘Easter in Hell’ turneje, najavio je organizator koncerta Abyssal Booking.

Six Feet Under osnovan je 1993. u Tampi na Floridi, nastao je kao side projekt Chrisa Barnesa, pjevača Cannibal Corpsea, i Allena Westa, gitariste Obituarya, no nakon uspjeha njihova prvog albuma “Hounted” nastavili su alje, te je s vremenom Barnes izašao iz Cannibal Corpsea i posvetio se novom bendu.

Tijekom 25 godina karijere izdali su 12 albuma i postali četvrtim komercijalno najuspješnijim američkim death metal sastavom. Poznati su po obradama tuđih pjesama, od klasičnih rockera poput Jimi Hendrixa do velikana heavy metala kao što su Deep Purple ili Black Sabbath, koje su objavili na četiri “Graveyard Classics” albuma.

Six Feet Under u Močvari će nastupiti u sastavu: Chris Barnes (vokal), Jack Owen (gitara), Ray Suhy (gitara), Jeff Hughell (bas) i Marco Pitruzzella (bubnjevi).

Kao predgrupe nastupit će čak četiri benda – američki Short Fuse, Dead Eyes Always Dreaming (D.E.A.D.) i Morose Vitality te španjolski Childrain.

Iz Abyssal Bookinga najavljuju i novost za hrvatske posjetitelje žestokih metal fešti – sve osobe mlađe od 18 godina (svi rođeni od 16. travnja 2001. nadalje) uz predočenje osobne iskaznice i uz pratnju punoljetne osobe imat će besplatan upad na koncert Six Feet Undera.

Radi se o pilot projektu koji bi s vremenom omogućio da na sve koncerte u organizaciji Abyssal Bookinga klinci imaju besplatan ulaz, navode organizatori. (Hina)