Aktualno, Nekategorizirano

Pet do dvanaest za žene, 25. 11., Trg slobode, Osijek

Rad učenice Anite Mačinković izabran je kao plakat

Na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u petak, 25. studenog, u 11,55 sati na trgu Slobode u Osijeku, Ženska udruga Izvor organizira uličnu akciju „Pet do dvanaest za žene“.

– Cilj akcije je da u neposrednom kontaktu s građankama i građanima informiramo o važnosti zahtjeva za ratifikacijom Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju o borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te o važnosti provedbi načela ravnopravnosti, suzbijanja diskriminacije i zaštite žena i djevojčica od svih oblika nasilja – poručuju u Ženskoj udruzi Izvor.

Ulična akcija je ujedno prva aktivnost programa kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama. Više o kampanji potražite OVDJE.

Tijekom akcije na štandovima će biti dostupni informativno edukativni materijali, a biti će i izložene slike koje su za kampanju izradile(i) učenice(i) četvrtih razreda Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Osijeka.

Rad učenice Anite Mačinković izabran je kao plakat kojime se predstavlja program ovogodišnje kampanje.

Akcija se provodi putem projekta „Novom snagom protiv nasilja nad ženama“