Aktualno, Nekategorizirano

Poziv na edukaciju o menadžmentu volontera u sklopu ESF projekta

foto: Volonterski ured Međimurja
foto: Volonterski ured Međimurja

Volonterski rad, pored dobre volje volontera, zahtijeva i puno znanja i vještina s područja vođenja volontera i motivacije volontera od strane organizatora volontiranja. Kako bi se osigurali da ste volonterski program osmislili i da ga provodite na zadovoljstvo vaše organizacije i vaših volontera te prema Standardima kvalitete za volonterske programe, prijavite se za sudjelovanje na radionici upravljanja volonterima.

ACT Grupa, Mreža udruga Zagor i Volonterski centar Zagreb pozivaju zainteresirane zaposlenike iz organizacija civilnog društva i javnih ustanova koje djeluju u području socijalne skrbi i zdravstva da se prijave na radionicu MENADŽMENT VOLONTERA – edukacija i osnaživanje organizatora volontiranja za kvalitetnu provedbu volonterskih programa.

Edukacija će se održati u 2 modula: prvi modul će se održati 26. i 27. ožujka, a drugi 09. i 10. travnja 2018. u Zaboku, okvirno od 9 do 16 sati, u prostorima Mreže udruga Zagor, na adresi Trg svete Jelene 6. Edukaciju će održati treneri za područje menadžmenta volontera iz ACT Grupe i Mreže udruga Zagor: Margareta Mihalic i Bojan Bjelja uz podršku trenerica Volonterskog centra Zagreb.

Edukacija se provodi u sklopu projekta “Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice” čiji nositelj je Volonterski centar Zagreb, a provodi ga u partnerstvu s Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva, Mrežom udruga Zagor, ACT Grupom, Agencijom lokalne demokracije Sisak, Udrugom IKS te Domom za starije osobe Centar (Zagreb). Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruga Vlade Republike Hrvatske.

Program rada i kurikulum radionice možete pronaći ovdje.