Hrvatska, Nekategorizirano

Završen međunarodni volonterski kamp u Zaboku

foto: zagor.info
foto: zagor.info

Međunarodni volonterski kamp “Event set up and sharing experiences – Zabok 2018” završio je 4. lipnja 2018. godine. Kamp je okupio 5 međunarodna volontera iz Portugala, Tajvana, Švicarske i Engleske te jednog domaćeg volontera iz Zagreba. Kroz 14 dana kampa volonteri su sudjelovali na manifestaciji “Hrvatska volontira”, Sajmu udruga te Hrvatskom glazbenom festivalu.

Tijekom manifestacije “Hrvatska volontira” volonteri su sudjelovali na dvije volonterske akcije koje su bile organizirane uz pomoć udruge Regenerator. Na prvoj volonterskoj akciji zajedničkim snagama su međunarodni i lokalni volonteri popravljali i bojali gazišta od stuba koja se nalaze na stražnjem dijelu Zagorskog centra urbane kulture Regenerator. Druga volonterska akcija međunarodnim volonterima dala je priliku da uz studenticu umjetnosti oslikaju zid već navedenog centra Regenerator. Na Sajmu udruga u Gornjem Jesenju, 26. svibanj 2018., međunarodni volonteri pomogli su u pripremi prostora i štandova za udruge koje su sudjelovale na istom, dijelili su osvježenja sudionicima, družili se zajedno s lokalnim volonterima te upoznali druge udruge i njihov rad s područja Krapinsko-zagorske županije.

Najviše vremena na kampu međunarodni volonteri proveli su pripremajući prostor za Hrvatski glazbeni festival (HGF). Na samom festivalu sudjelovali su kao domaćini demo izvođača koji su nastupali na festivalu, družili se s njima i pazili da imaju sve što im je potrebno. Na završnoj večeri festivala, međunarodni volonteri pomogli su organizatorima festivala oko dodijele nagrada pobjedničkim izvođačima. Tijekom nekoliko dana trajanja festivala organizirala se i večer međunarodnih Ha|Ge|eF volontera gdje su svi volonteri na kratko bili u ulozi DJ-a na način da su sastavili i puštali play listu pjesama iz svojih zemalja uz pomoć stručne osobe.

Za vrijeme svojih slobodnih dana, volonteri su posjetili Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini i dvor Veliki Tabor u Desiniću. Organizirala se i međunarodna večer gdje su se družili s lokalnim volonterima uz prepričavanje raznih zanimljivih iskustava.

Međunarodni volonterski kamp predstavlja volonterski program Mreže udruga Zagor kreiranog kroz projekt “VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje” kojeg Zagor provodi s partnerskim organizacijama: Društvo „Naša djeca“ Zabok, Krapinsko-zagorska županija, Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Osnovna škola Janka Leskovara, Volonterski centar Zagreb i ACT Grupa.

Projekt je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali te od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Preuzeto sa portala: zagor.info