Hrvatska, Nekategorizirano

Poziv na radionicu čitanja Zagorkina romana “Tajna Krvavog mosta”

16664893_1498419513502040_971775754403243850_oPozivamo vas da nam se pridružite u čitanju Zagorkine Tajne Krvavog mosta koja će se održati 21. ožujka 2019. od 16 do 19.30 h u prostoru Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke, Dolac 8, Zagreb. Radionica, koju će voditi Jasminka Pešut, sastojat će se od čitanja poznatog Zagorkinog djela Tajna Krvavog mosta i Zagorkinog kviza te diskusije o statusu žena kroz povijest. Naglasak će biti na uočavanju različitih slojeva romana (pustolovnih, gotičkih, kriminalističkih i povijesnih elemenata) te načina na koji Zagorka subvertira zadane obrasce različitih popularnih formi, osobito rodne i klasne, stoji u pozivu Centra za ženske studije.

Radionica je namijenjena ženama starijim od 55 godina, te znanje bilo koje vrste nije preduvjet za sudjelovanje. Broj sudionica je ograničen, stoga požurite s prijavama.

Prijaviti se možete putem emaila: zagorka@zenstud.hr ili SMS i WhatsApp/Viber aplikacije na broj 098 433 121. Kontakt osoba je Ana Zbiljski.

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime i kontakt, a na radionicu ponijeti osobnu iskaznicu i OIB. Sva obrada osobnih podataka vrši se isključivo u svrhu izvještavanja i pravdanja projektnih aktivnosti provedbenim tijelima EU fondova.

Radionica čitanja organizira se u okviru projekta #Za BITI +54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost koji sufinancira Europska unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt adresira problem socijalne isključenosti žena starijih od 55 godina kroz njihovo uključivanje u radionice – čitalačke aktivnosti, etnografske i likovne radionice, scensko sudjelovanje i izložbe, koje će se u najvećoj mjeri održavati u Krapinsko-zagorskoj županiji, Gradu Zagrebu i Ličko-senjskoj županiji. Pri izvedbi radionica će se koristiti elementi kulturnog nasljeđa, materijalne i nematerijalne kulture prisutne u Republici Hrvatskoj. Emancipatorske Zagorkine ideje nadahnut će umjetničke intervencije kojima će inovirati tradicijske elemente i uobličiti ih u nove oblikovne proizvode.