Hrvatska, Nekategorizirano

Zagorka u Krapinskim Toplicama

PersonReadingBook-700x450Centar za ženske studije, Etnografski muzej i LAG Zagorje Sutla organiziraju radionicu čitanja, etnografsko-likovnu radionicu te radionicu o statusu žena kroz povijest za žene starije od 55 godina koje se održavaju 16. veljače 2019. godine od 9 do 15 sati u prostoru Općinske knjižnice u Krapinskim Toplicama. Radionice se odvijaju u okviru projekta #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost.

Radionica čitanja koju vodi Vesna Barilar uz aktivne doprinose sudionica, uključit će usporednu analizu romana iz ciklusa Gričke vještice i dijelova Zagorkinih autobiografskih tekstova s naglaskom na obradu motiva progona i otpora. Na kraju radionice, predviđen je i kviz znanja. Radionicu o rodnim stereotipima kroz povijest vodi Tajana Broz. Likovno – etnografska radionica koju vode Jadranka Hlupić Dujmušić i Anastazija Petrović bavit će se različitim tehnikama vezenja, no ovoga puta na pomalo neobičnoj podlozi – papiru. Fotografije iz bogatog foto-arhiva Etnografskog muzeja te stranice iz Zagorkinih djela poslužit će kao pozadina na kojoj će sudionice imati priliku kreativno se izraziti.

Predznanje bilo koje vrste nije uvjet za sudjelovanje, a uz radionice i druženje s poznavateljicama Zagorkinog djela te likovnom umjetnicom i etnologinjama bit će organiziran i ručak za sudionice. Ovisno o broju prijava za sudionice će biti osiguran i prijevoz minibusom iz smjera Klanjca i Zaboka. Ukupan broj sudionica ograničen je na 30.

Sudjelovanje za korisnice je besplatno!

Prijaviti se možete putem e-maila: lag@zagorje-sutla.eu ili WhatsApp/Viber aplikacije na broj 091 75 22 375. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, kontakt, općinu/grad te priložiti obostranu kopiju/fotografiju osobne iskaznice ukoliko niste sudjelovali u programu Zagorkin kamp. Sva obrada osobnih podataka obavlja se isključivo u svrhu izvještavanja i opravdanja projektnih aktivnosti provedbenim tijelima EU fondova u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka. Kontakt osoba Tajana Broz.