Aktivizam, Nekategorizirano

Poziv za sudjelovanje u Erasmus+ razmjeni mladih ACTART

Otvoren je poziv za prijavu sudionika/ca za sudjelovanje na projektu ACTART u sklopu Erasmus+ programa razmjene mladih koji će se odvijati u Zagrebu od 30. rujna do 6. listopada 2019. godine. Erasmus+ na temu borbe za rodnu ravnopravnost i promicanje ljudskih prava kroz aktivističko i kulturno-umjetničko djelovanje okupit će ukupno 20 mladih iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Sudionicima/ama razmjene mladih osigurani su putni troškovi, smještaj i tri obroka po danu.

Tijekom programa razmjene mladih sudionici/e će raspravljati i promišljati o aktualnim društveno političkim temama koje se tiču rodne ravnopravnosti i LGBT+ zajednice, načinima moderniziranja i osvježavanja vizualne prezentacije tema rodne ravnopravnosti i LGBT+ prava u medijima i na kulturno umjetničkoj sceni.

Kroz niz predstavljanja, diskusija i radionica na temu umjetničkog angažmana na kulturnoj sceni i aktivističkog djelovanja u svojim zajednicama sudionici/e projekta će povećati svoje kompetencije i razmijeniti znanja na području modernih tehnologija, medijske pismenosti, produkcije umjetničkih događanja i aktivističkog djelovanja kako bi stekli dodatne vještine potrebne za samostalno organiziranje društveno-kulturnih događanja unutar njihovih zajednica.

Po završetku razmjene, mladi će stečena znanja i vještine imati priliku predstaviti osmišljavanjem, postavljanjem i promocijom izložbe koja će biti postavljena u sklopu 13. Vox Feminae Festivala.

Prijaviti se mogu mlade osobe iz Hrvatske, Slovenije i Srbije od 18 do 30 godina s interesom za aktivističko i kulturno-umjetničko djelovanje. Prijavu s kratkim pismom motivacije i opisom svog iskustva na području aktivizma i/ili kulturno-umjetničkog djelovanja potrebno je poslati do 31. kolovoza na e-mail adresu: emina@voxfeminae.net.

Program se održava na engleskom jeziku, ali prijaviti se mogu i osobe koje nisu odlični/e govornici/e engleskog jezika. Po završetku programa svi sudionici/e dobit će YouthPass potvrdu o sudjelovanju. Sudionici/e koji/e nisu iz Zagreba imaju osiguran smještaj i tri obroka dnevno.

Projekt ACTART u sklopu Erasmus+ programa razmjene mladih provodi udruga K-zona iz Hrvatske s partnericama Organizacija za promociju aktivizma OPA iz Srbije i Mesto žensk, društvom za promociju žena u kulturi iz Slovenije.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do 31. kolovoza 2019. godine.