Aktualno, Nekategorizirano

Poziv za vanjske stručnjake iz područja novinarstva, medija i medijske pismenosti

Institucije Europske unije pozivaju vanjske stručnjake koji će koji će pomagati u ocjenjivanju zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava, projekata i natječaja te davati mišljenja i savjete u određenim slučajevima u nadolazećem programskom razdoblju. Prijave su otvorene do 30. lipnja 2021.!

Savjeti i asistencije vanjskih stručnjaka koriste se za:
-evaluaciju projektnih prijedloga, prijava za nagradu i ponuda;
-praćenje aktivnosti, ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava te ugovora o javnoj nabavi;
-pripremu, provedbu i evaluaciju programa EU te oblikovanje europskih politika.

Kako bi odabrale stručnjake, institucije Europske unije redovito objavljuju pozive za iskazivanje interesa (vidi popis dolje) s detaljnim kriterijima za odabir, potrebnom stručnošću, opisom zadataka, njihovim trajanjem i uvjetima nagrađivanja.

Ukoliko ste zainteresirani za prijavu, potrebno je pridružiti se bazi podataka vanjskih stručnjaka i izraditi vlastiti račun za prijavu u EU te registrirati svoj profil na slijedećem linku – https://bit.ly/3aJnlkP Ukoliko ste već registrirani vanjski stručnjak potrebno je ažurirati vlastiti račun putem My Expert Area.

Konkretno, pozivaju se vanjski stručnjaci iz područja novinarstva, medija i medijske pismenosti koji će tijekom rujna i listopada ove godine evaluirati projektne prijedloge za bespovratna sredstva u okviru novog programa Kreativna Europa.

Izvor