Aktivizam, Nekategorizirano

Predložite predmet za civilnu muzejsku zbirku: Kako želimo da nas pamte?

Kako želimo da nas pamte geslo je drugog javnog poziva kojeg je Građansko muzejsko vijeće Pomorskog I povijesnog muzeja Hrvatskog primorja uputilo građanima, a s ciljem predlaganja predmeta za civilnu muzejsku zbirku.

– “To mogu biti predmeti materijalne baštine znači nešto što će građani donirati našem muzeju a isto tako mogu biti i osjećaji, slike iz nečijeg života dakle nešto što smo doživjeli, na nekom video materijalu na nekom audio materijalu,objasnila je ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka Nikolina Radić Štivić . Ovogodišnja tema vezana je uz pandemiju covida-19.Od predloženih predmeta građani će glasanjem izabrati njih pet. Natječaj je otoren do 30. lipnja Predmeti odabrani za civilnu muzejsku zbirku biti će predstavljeni javnosti putem izložbe nakon čega ulaze u fundus muzeja, objavio je KANAL RI.

Više o prijavi i projektu OVDJE.

Natječaj se nastao u okviru projekta Muzej budućnosti – Građansko muzejsko vijeće kao model sudioničkog upravljanja, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.