Aktivizam, Nekategorizirano

Predstava “Kraljeva kći” u parku kraj Društvenog centra Rojc

Udruga za promicanje kreativnosti Merlin je 2020. godine pokrenula radionicu lutkarskog kazališta. Predstava “Kraljeva kći” rađena je po istarskoj narodnoj bajci, a sadržaj predstave je vezan na srednjovjekovnu kulturnu baštinu Istre, tradicionalnu glazbu, legende o zmajevima, odjeći 15 st., specifičnim srednjovjekovnim karakterima, očuvanju prirode i reciklaži tekstila, ženskim pravima i vrijednostima osobnog odabira.
Priča započinje u dvorcu kralja koji svojoj kćerci traži prosce, ona ih redom odbija te se odlučuje se za svojeg izabranika koji na specifičan način pobjeđuje zmaja.

Lutke su izrađene u suradnji Udruge Merlin i Udruge 2K-Kempkatzen iz Rojca. Predstavu igrom lutkama i glazbom stvaraju Karlo Stipić, Sofija Apostolovski i Sedina Cerovac. Scena je postavljena u srednjovjekovnom šatoru u parku kraj Društvenog centra Rojca i namijenjena je djeci i odraslima.

Predstava traje 30 minuta i održava se na otvorenom prostoru za gledatelje.

Izvedbe lutkarske predstave “Kraljeva kći” predviđene su za  subotu 29. svibnja, prva izvedba je u 11 sati, a druga u 12 i 30 sati u parku kraj Društvenog centra Rojc uz poštivanje svih epidemioloških mjera prema naputcima Stožera civilne zaštite Istarske županije