Aktualno, Nekategorizirano

Predstavljanje publikacije o sudioničkom upravljanju u kulturi

46482837_2154498261268855_2838465408283967488_nZaklada “Kultura nova” i Savez udruga Molekula pozivaju Vas na predstavljanje publikacije “Uradimo zajedno. Prakse i tendencije sudioničkoga upravljanja u kulturi u Republici Hrvatskoj.” koja će se u Rijeci održati u srijedu, 21. studenog u 19:00 sati u dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1).

Zbornik će predstaviti dr. sc. Dea Vidović, upraviteljica Zaklade “Kultura nova” i urednica zbornika, Davor Mišković, član istraživačkog tima projekta o sudioničkom upravljanju, dok će na predstavljanju također sudjelovati i Luka Rodela, predsjednik i koordinator Saveza udruga Molekula.

Zaklada “Kultura nova” zbornik je objavila u okviru dvogodišnjeg projekta “Approaches to Participatory Governance of Cultural Institutions” koji je provodila uz podršku UNESCO-vog Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD). Pored širokog teorijskog obuhvata i analize koncepata, kao što su sudjelovanje u kulturi, decentralizacija, lokalni razvoj i sudioničko upravljanje u kulturi, zbornik je uključio i sedam studija slučajeva kojima je obuhvaćeno sedam različitih modela sudioničkoga upravljanja društveno-kulturnim centrima koji se razvijaju u različitim dijelovima Hrvatske: Društveno-kulturni centar Lazareti u Dubrovniku, Društveni centar Čakovec u Čakovcu, Društveno-kulturni centar u Karlovcu, Molekula u Rijeci, Društveni centar Rojc u Puli, Dom mladih u Splitu te Pogon-Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade u Zagrebu.

Zbornik je dizajnirao Dario Dević, a objavljen je na hrvatskom (https://goo.gl/eRfgJp) i engleskom (https://goo.gl/BmwcjH) jeziku, dok će se na promociji moći preuzeti i besplatan tiskani primjerak knjige na hrvatskom jeziku.

_______

Prostorima Filodrammatice, Palacha i Marganova upravlja SU Molekula.