Aktivizam, Nekategorizirano

Pridruži se inicijativi EU Aid Volunteer

Inicijativa EU Aid Volunteer okuplja volontere i organizacije iz različitih zemalja, pružajući praktičnu potporu projektima humanitarne pomoći i doprinoseći jačanju kapaciteta lokalnih zajednica pogođenih katastrofama, prenosi udruga Mladi u EU.

Navedena inicijativa otvorena je građanima EU i građanima trećih zemalja koji su rezidenti u državi članici. Sudjelovanje je otvoreno svim zainteresiranima te su otvorene pozicije kako za početnike tako i za već iskusne volontere. Svaki otvorena volonterska pozicija ovisi o humanitarnim potrebama organizacije domaćina i kontekstu u kojem će volonter trebati raditi. Obično prethodno iskustvo volontiranja nije potrebno. Volonteri će raditi na različitim vrstama zadataka, ovisno o njihovoj stručnosti i iskustvu. Trajanje volontiranja u inozemstvu traje od 1 do 18 mjeseci.

Volonter ne snosi nikakve troškove već program pokriva troškove putovanja, osiguranja i smještaj. Također, volonteri će primati mjesečnu naknadu za pokrivanje svakodnevnih troškova kao što su hrana, lokalni prijevoz i drugi troškovi, ovisno o zemlji u kojoj se nalaze. Svi volonteri sudjeluju na programu obuke gdje se procjenjuje njihova spremnost za volontiranje van Europske unije.

Više o samom programu i otvorenim volonterskim pozicijama pronađite na sljedećem linku: https://ec.europa.eu/echo/what/humanitarian-aid/eu-aid-volunteers_en