Hrvatska, Nekategorizirano

Bottom-up zaposlio pet visokoobrazovanih osoba

U sklopu projekta LAG-ovi partneri su opremljeni tehničkom opremom potrebnom za rad

Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska županija među pet su županija s najvećim postotkom visokoobrazovanih nezaposlenih mladih osoba, a projektom “Bottom-up” polaznici su dobili priliku za stjecanje specifičnih znanja i vještina koji će ih učiniti konkurentnijima na tržištu rada.

Projekt je posljednjih godinu dana provodila Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji s LAG-ovima Papuk iz Orahovice, Marinianis iz Slatine i Karašica iz Valpova te Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje.

Cilj projekta bio je poticanje zapošljavanja u Virovitičko-podravskoj i Osječko-baranjskoj županiji i to kroz edukaciju mladih visokoobrazovanih osoba za specifična znanja i vještine potrebne na tržištu rada te kroz osnaživanje LAG-ova za bolje povlačenje sredstava iz EU.

ČINJENICE U svrhu provođenja edukacija, u sklopu projekta zaposleno je i pet menadžera lokalnog razvoja. Edukacija se sastojala od 162 sata teorijskih predavanja, a praktična iskustva polaznici su imali prilike stjecati u Latviji.

  • Ovaj projekt je zanimljiv po tome što smo na samom početku provedbe projekta zaposlili pet visokoobrazovanih osoba. Svaka partnerska institucija je zaposlila po jednu osobu, gdje su imale priliku ostati godinu dana te steći praktično iskustvo i nova znanja – rekla je voditeljica projekta Željka Andrić.

U sklopu projekta LAG-ovi partneri na projektu su opremljeni tehničkom opremom potrebnom za rad.

REZULTAT 45 članova LAG-ova je educirano o načinu izrade, pripreme i prijave projekata, a ukupno 28 mladih visokoobrazovanih osoba je završilo edukaciju.

Vrijednost projekta, koji je zaključen završnom konferencijom u Virovitici, iznosio je 141.268,53 eura, a sufinanciran je sredstvima iz poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II Europskog socijalnog fonda.

Gradimir Đukarić