Nekategorizirano, Stajališta

Projekt “Ispunjen život” promijenio život sisačkih osoba s invaliditetom

Nakon što je zaključena prva faza projekta “Ispunjen život”, sisačka Udruga za terapijsko jahanje Kas, kao nositelj projekta, i svi njeni partneri, izrazili su spremnost da zajednički nastave projekt, kojim se mijenja život sisačkih osoba s invaliditetom.

Riječ je o projektu punog naziva “Ispunjen život osoba s invaliditetom uz osobnu asistenciju”, koji je počeo u ožujku, a završava za tjedan dana, ukupna mu je vrijednost 1,15 milijuna kuna, a u cijelosti je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. U 27 mjeseci, koliko je trajao, zaposleno je devet osobnih asistenata, koji su skrbili o sedam korisnika.

Kako je na završnoj konferenciji projekta, sufinanciranom u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, rekao njegov voditelj Željko Đermanović, postignuti rezultati su iznad očekivanja. “Učinjen je važan korak u socijalnom uključivanju naših korisnika u društvo, te podizanja kvalitete njihova života. U vrijeme trajanja programa, vodili smo brigu da s korisnicima stalno radi najmanje pet asistenata. U razmjeni iskustava s našim partnerima i zajedništvom, u cijelosti smo ostvarili sve zacrtane zadaće”, rekao je.

Nakon što je udruga Kas aplicirala za nastavak projekta, odobrena su sredstva za drugu fazu, koja počinje 20. lipnja ove godine. Spremnost da kao partneri nastave suradnju, na završnoj su konferenciji izrazili Branka Pažur, predsjednica Udruge invalida rada grada Siska, Franjo Šaban iz Centra za socijalnu skrb u Sisku, te Gordana Šegović, predstojnica Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Sisku.

Na skupu je prikazan i promotivni video o ostvarenju projekta, u kojem su i korisnici i osobni asistenti, koji su kroz proteklih 27 mjeseci ostvarili prijateljski odnos, s mnogo emocija govorili o nemjerljivim učincima projekta.