Hrvatska, Nekategorizirano

Požega: Europski socijalni fond sufinancira usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom

b5c927b0f77a27b81fd38b65df5f2fbf_2_XLU prostoru HGK Županijske komore Požega u četvrtak je održana početna konferencija projekta ‘Usluga osobne asistencije – faza II.’ Projekt provodi Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško – slavonske županije, a ukupni iznos odobrenih sredstava za provođenje projekta je 2.462.141,42 kune. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., traje 24 mjeseca, odnosno od 3. prosinca 2018. do 3. prosinca 2020, izvijestio je portal Pozega.hr.

– Ovaj projekt je od iznimne važnosti kako za naše osobe s invaliditetom, tako i za širu zajednicu. Imam još jedan projekt takvog tipa koje financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji je vrijedan oko 1,8 milijuna kuna. Ponosni smo da naša Udruga provodi i projekt koji financira Nacionalna zaklada kroz institucionalnu podršku, a radi se o zapošljavanju osoba s invaliditetom. Na taj način pokazujemo kako su osobe s invaliditetom jednako vrijedne i da jednako mogu doprinijeti zajednici. – rekla je predsjednica Udruge osoba s invaliditetom.

Ispred Grada Požege početnoj konferenciji projekta prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Mario Pilon rekavši kako će Grad uvijek stajati na raspolaganju svojoj udruzi i njezinim aktivnostima.

Usluga osobne asistencije predstavlja pružanje potpore osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja. Ovim projektom Udruga OSI Požega osigurala je osobne asistente za 21 korisnika usluge osobne asistencije, odnosno 21 osoba s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta dobiva mogućnost unapređenja kvalitete življenja, socijalnog uključivanja u zajednici te sprječavanje institucionalizacije.

Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško-slavonske okuplja civilne, tjelesne invalide s područja Grada Požege, Županije kao i sve druge zainteresirane osobe s područja cijele Republike Hrvatske, te joj je glavna svrha pomoći osobama s invaliditetom u ostvarivanju njihovih prava i poboljšanje cjelokupne kvalitete života osoba s invaliditetom, bez obzira na oblik invaliditeta, na spol i dob.