Aktualno, Nekategorizirano

Projekt Klub 55+/Kvartura poziva u dnevne boravke u zajednici

Centar za kulturu Trešnjevka u suradnji s Vijećima gradskih četvrti i Mjesnim odborima, udrugama i volonterima pokrenuo je projekt Klub 55+/Kvartura, kojemu je cilj pružiti pomoć starijim sugrađanima da se osjećaju korisnije, sretnije i zadovoljnije u socijalnom okruženju.

Kako je priopćeno, naglasak je na izvaninstitucionalnom modelu društvene skrbi o starijim osobama, s posebnim naglaskom na suradnju i umrežavanje javnih ustanova i organizacija civilnog društva.

Ulaz je slobodan i pozivaju zainteresirane da se prijave na vgasparin@cekate.hr

Za 7. studenog najavljeni su fragmenti iz predstave “Ispit savjesti” po prozi Tina Ujevića izvodi glumac Robert Kurbaša, večer i druženje s glumcem, u Društvenom domu Prečko.

Tri dana kasnije održat će se predavanje “Najčešće mišićnokoštane bolesti u zreloj dobi – kako si pomoći?” o osteoartritisu te osteoporozi tj. osteosarkopeniji, mjesto održavanja također Društveni dom Prečko.

12. studenog na programu je radionica “Kružno tkanje” voditelja Ivana Herge, na istom mjestu, gdje će se učiti tkati na kružnom okviru te istom tehnikom izrađivati zidne ukrase, hvatače snova, jastuke, podmetače, tepihe.

Radionica obuhvaća upoznavanje s materijalima koji su najbolji za izradu osnove i potke, kako se osnova stavlja na kružni okvir, kako tkati na kružnim okviru, osnovne tkalačke vezove (platno vez, keper vez, atlas vez), izradu resica i omčica, obamitanje, tkanje prugica do skidanja tkanog tekstila s okvira i dorade, najavljeno je.

O humoru u doba korone, potresa i slično govorit će 17. studenog na svom predavanju Dubravka Miljković, a 20. studenog će govoriti o pozitivnom starenju, odnosno mitovima i istinama vezanima uz starenje.

Putopisno predavanje „Azori – zelene fleke na Atlantiku” Ede Toplaka održat će se 21. studenog, a 26. studenog radionica Kružnog tkanja.

Mjesni odbor Rudeš ugostit će događaj “Digitalni izazovi 50+ / Digitalna fotografija – u džepu”, seminar kroz koji polaznici usvajaju praktična znanja o korištenju digitalnih uređaja za snimanje (foto-aparat, mobilni telefon, pametni telefon) koja mogu primijeniti u privatnom i društvenom životu, a vezana su uz služenje internetom i srodnim tehnologijama. (Hina)